Szex

Átlagos pasira vágyik a legtöbb nő

Mégsem a szőke herceget várjuk, aki kisportolt, magas, jóképű és menő sportkocsin jön a randira? Egy új felmérés szerint épp ellenkezőleg: az átlagos a nyerő.
Jelenet az Őrült, dilis szerelem című filmből
Jelenet az Őrült, dilis szerelem című filmből
Fotó: dailymail.co.uk

Már az Őrült, dilis szerelem című mozi is bizonyította, hogy a 40-es éveiben és széttaposott tornacipőjében járó kétgyermekes családapa is tud legalább olyan vonzó lenni, mint a fiatal, menő, kigyúrt testű macsó, aki mindig a divatlapból lépett ki. Azért valljuk be, elég meggyőző volt Ryan Gosling, aki az utóbbi figurát alakította. De vajon melyik típus a nyerőbb? Ezt a kérdést tették fel nemrég egy brit felmérés során.

Az ideális férfi megbízható, házias, kicsit romantikus, humoros, és nem sokkal magasabb, mint mi. Egy háromezer brit nő részvételével végzett felmérés válaszait értékelve legalábbis erre a megállapításra jutottak a szakemberek. A nők többsége határozottan az átlagos pasit részesíti előnyben, aki 30 és 45 év közötti, körülbelül 180 magas, sötét hajú, jól főz, teljes munkaidőben dolgozik, de mellette lehetőleg van valamilyen hobbija, például zenél.

A válaszok szerint a brit nők közül csak nagyon kevesen szeretnének vörös hajú, 180 centiméternél magasabb, 20-as éveiben járó bankárt. A kutatók arra számítottak, hogy egy szexi francia akcentus vagy az atlétatermet fogja vinni a pálmát, de éppen ellenkezőleg: a szomszéd fiú típus sokkal nyerőbb manapság.

A felmérésből ugyanakkor az is kiderült, hogy a nők továbbra is romantikus lánykérésről álmodoznak: a válaszadók 31 százaléka szerint az Eiffel-torony a legalkalmasabb helyszín az eljegyzésre. Vagyis a többségnek inkább az számít, milyen körülmények között kérik meg, és sokkal kevésbé az, hogy mennyire jóképű a kérő.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top