Szex

A férfiak megbocsátják a hűtlenséget, ha…

A férfiak nagy százaléka megbocsátaná a barátnő félrelépését, feltéve ha egy másik nővel hűtlenkedik.

Bár a valóságban csak ritkán fordul elő, hogy a heteroszexuális kapcsolatban élő nő egy nővel, férfi pedig egy másik férfival csalja meg partnerét, a Texas Egyetem kutatói mégis arra keresték a választ, hogy mi lenne, ha. Hétszáz felnőtt egyetemistát kérdeztek meg arról, hogyan fogadnák, ha partnerük bevallaná a meleg viszonyt.

A férfiak megbocsátják a hűtlenséget, ha...

 

A válaszokból kiderült, a férfiak 50, míg a nők 22 százaléka megbocsátaná partnerének, ha saját nemével lépne félre. A kutatók ezt azzal magyaráznak, hogy a férfiak többségének egyik vágyálma, hogy partnerük egy másik nővel szexeljen, sőt maguk is boldogan beszállnának az aktusba; ráadásul női szexpartner esetén nem áll fenn annak veszélye, hogy a partner mástól esik teherbe. Nők esetében már más a helyzet; a nők kevésbé megbocsátóak, még akkor is, ha a férfi más férfival lépett félre.

A hagyományos értelemben vett megcsalást a nők 28 százaléka nézné el, ha a partner heteroszexuális félrelépés után is hajlandó volna folytatni a kapcsolatot, a férfiak azonban kevésbé megbocsátóak, a többség lezárná a kapcsolatot, ha kiderülne, hogy a barátnő másik férfival lépett félre.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top