Szex

Jót tesz a gazdasági válság a házasságoknak?

Évről évre egyre kevesebb házaspár dobja be a törölközőt. Mi állhat a háttérben? Pénz? Iskola? Vagy csupán sírig tartó szerelemről van szó?
A gazdasági válság jótékony hatással van házasságokra
Olvass tovább! Kattints a további szexhírekért! 

Kutatók szerint ennek az elsődleges oka az lehet, hogy a párok sokkal többet várnak az esküvő előtt, így sok kapcsolat, amiből korábban rossz házasság lett volna, szétmegy, még mielőtt az anyakönyvi hivatalban bejegyeznék.

Andrew Cherlin, a Johns Hopkins Egyetem professzora úgy látja, hogy a férfiak és nők közös anyagi felelősségvállalása lehet a másik ok: „Az ötvenes években az volt a házasság alapja, hogy a férfi dolgozott, a nő pedig otthon maradt. A világ azonban eközben fejlődött, és ez már nem volt működőképes felállás, így hát a nők is elkezdtek dolgozni. Egy teljes generációnak kellett ugyan felnőnie ahhoz, hogy az emberek megszokják, hogy majdnem minden nő dolgozik, és nem csupán egy-két mintapéldány akad. Mára az is teljesen elfogadott lett, hogy a családi kassza a nő és a férfi bevételéből tevődik össze.”

A gazdasági válság jótékony hatással van házasságokra Cherlin szerint az is hozzájárul a válások csökkenéséhez, hogy az emberek tovább tanulnak és ezáltal később kezdenek el dolgozni, és persze később is házasodnak. Az is segíti a későn házasodni kívánókat, hogy az együttélés egyre elfogadottabb kapcsolati forma, és sokan nem éreznek rá különösebb nyomást, hogy gyorsan összeházasodjanak, ha viszont megteszik, akkor az átgondolt döntés, és nem hirtelen felindulásból elkövetett vegasi házasság.

Az egyetlen egyértelműen negatív elem a változásokban, amik okozhatják a válások csökkenését, a gazdasági válság. Sok pár azért marad együtt, mert a válság olyan anyagi helyzetbe hozta őket, hogy egymásra vannak utalva, akár válnának egyébként, akár nem.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top