Szex

Tömeges körülmetélés felvilágosító céllal

Több száz fiúgyermeket metéltek körül egy Fülöp-szigeteki városban, hogy felhívják a helyi lakosság figyelmét a beavatkozás elvégzésének szakszerű és egészséges módjára. A város polgármestere persze ennél többet is ki tudna hozni az akcióból.

Tömeges körülmetélés felvilágosító céllal

Tömeges körülmetélés felvilágosító céllal
Legyen vége a női körülmetélésnek

A Manilától keletre fekvő Marikinában megrendezett körülmetélés gyakorlatilag egy teljes napig tartott. A környéken a muszlim szempontból nagy jelentőséggel bíró beavatkozást gyakran sebészetileg egyáltalán nem képzett személyek egészen durva körülmények között hajtják végre, aminek súlyos következményei lehetnek.

A gyerekek azonban érthető módon korántsem voltak elragadtatva a kampánytól. Számos kicsi az anyja karjába kapaszkodva sírt a beavatkozás alatt, míg a „bátrabbak” ingük szélét harapták, hogy visszatartsák  könnyeiket a sportcsarnokban felállított ideiglenes „sebészeten”.

A felvilágosító kampányt kihasználva a város polgármestere bejelentette, hogy az eseményt hitelesíttetni kívánja a Guinness-rekordok közé, mivel szerinte egyszerre még sehol sem „lépett férfikorba” ennyi gyermek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top