Szex

Veszélyesek a figyelmetlen férfiak

Vezetés közben legalábbis biztosan, ráadásul a figyelmetlenségnek köszönhetően kétszer annyi balesetet okoznak, mint a nők. Most akkor ki vezet jobban?
Veszélyesek a figyelmetlen férfiak
Napi 43 perc elég a férfiaknak

Ennek ellenére az Európai Közösségek Bírósága úgy rendelkezett, hogy nem lenne „fair”, ha a férfiaknak magasabb autóbiztosítási díjat kéne fizetnie.  Nyilván az uniós antidiszkriminatív elvek írták felül a biztosítók alapelveit, miszerint minél nagyobb a kockázat, annál többet fizet a kedves vevő.

Az emberek jelentős része simán olvas, sminkel, vagy akár csókolózik vezetés közben, de a férfiak a legrosszabb sofőrök, mert kétszer akkora eséllyel okoznak balesetet, amikor mással foglalkoznak, mint a nők, mutatta ki egy felmérés.

Veszélyesek a figyelmetlen férfiakA nőknek csupán 5 százaléka okozott balesetet figyelmetlenségből, viszont a férfiaknak 11 százaléka vallotta be, hogy azért ütközött, mert nem koncentrált a vezetésre. A férfiak 30, a nők 20 százaléka vallotta be, hogy kerültek már nagyon necces helyzetbe azért, mert vezetés közben ettek-ittak vagy a zenelejátszóval szórakoztak. Emellett a férfiak arról is beszámoltak, hogy előfordul, hogy a kocsiban borotválkoznak, derül ki a Santander Biztosító saját felméréséből.

A nők viszont inkább telefonálgatnak vezetés közben, és habár az emberek 96 százaléka tudta, hogy az sms-ezés a lehető legveszélyesebb dolog, amit vezetés közben lehet csinálni, 20 százalékuk bevallotta, hogy ez a tudat nem tartja vissza az üzengetéstől. A Santander igazgatója, Colin Greenhill szerint az az autósok tisztában vannak vele, hogy mi veszélyes és mi nem, de mégis sokan hagyják, hogy a figyelmüket eltereljék. Pedig a koncentráció a legfontosabb az úton, és fontos lenne, hogy a sofőrök ezt mindig szem előtt tartsák, bármi „fontos” dolguk is legyen útközben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top