Szex

A láb legyőzi a mellet – avagy milyen a jó profilkép

Nézz bele a kamerába? Villants mellet? Vagy inkább hasat? Milyen a jó és "sikeres" profilkép?
A láb legyőzi a mellet - avagy milyen a jó profilkép
Készíts képet a megadottak szerint! Töltsd fel és találj párt! ITT!

Az elemzés során az alábbi szempontokból indultak ki a képek vizsgálatánál:

•    ARCKIFEJEZÉS: Mosolyognak? Vagy egyenesen maguk elé néznek? Csücsörítenek?
    KÉP KONTEXTUSA: Van rajta háziállat? Kint készült a fotó? Esetleg a hálószobában?
•    BŐR: Mennyi szabad bőrfelületet mutatnak? Mennyit mutatnak az arcukból? Mennyit mutatnak a mellükből? Mennyit a hasukból?

A kutatásból kiderült, hogy a négy leggyakoribb profilképekkel kapcsolatos tévhit a következő.

A láb legyőzi a mellet – avagy milyen a jó profilkép1. tévhit: Jobb, ha mosolygunk, mintha nem mosolygunk.

A nők 50 százalékkal több profilképen mosolyognak, mint a férfiak, és négyszer olyan gyakran próbálkoznak kihívó arckifejezéssel, mint a férfiak.

Mindenhol azt halljuk, hogy a mosoly mosolyt szül, és ez biztosan igaz is a legtöbb szociális helyzetben, de ha társkeresésről van szó, akkor a bazsalygás nem a legjobb tanács, amit követhetünk. A nőknél az a legsikeresebb taktika, ha egyenesen a kamrába flörtölnek, vagyis nem direkt mosolyognak vagy nevetnek. Ezen a ponton meg kell jegyezni, hogy a lehető legrosszabb stratégia viszont az, ha flörtölnek ugyan, de nem a kamerába. Nyilván: a potenciális udvarló nem olyan nőt akar, aki éppen mással flörtöl.
A férfiaknál kicsit más a helyzet: náluk az a legjobb választás, ha nem a fényképezőgépbe néznek, hanem más irányba. Ez titokzatosságot sugall, amire valami miatt általában gerjednek az emberek. Ennek ellenére azok a képek is sikeresek lehetnek, ahol a kamerába flörtölnek, mindazonáltal náluk is az egyik legrosszabb választás kiflörtölni a képből.

2. tévhit: A myspace-es szög gáz.

Mindenki tudja,mi az a Myspace-szög, de azért ismételjünk: a fényképezőgépet a fej felett kell tartani és nagyon ártatlanul kell nézni. Ilyen képet csakis magunkról tudunk csinálni, ez fontos eleme a Myspace-szögnek.

Az ember azt gondolná, hogy 16 év felett az ilyen fotók mindenkiben minimum rossz benyomást, de inkább szánalmat ébresztenek, de ez nem így van. A férfiaknak egyenesen tetszik. Azok a nők, akik ebből a szögből fotózzák magukat, több üzenetet kapnak a társkeresőn, mint bármely más típusú kép tulajdonosai.   

Az elemzők először azt hitték, hogy ennek nem lehet más oka, minthogy ebben a pózban nagyon jól be lehet nézni a lányok blúzába, azonban nem ez volt az egyetlen indok a képtípus népszerűségére. Ezt úgy bizonyították, hogy kivették a fotók közül az összes olyat, amelyeken a mell, akárcsak nyomokban is, de fellelhető volt, a legnagyobb meglepetésre azonban a képek népszerűsége nem csökkent, sőt népszerűbbek voltak a szemből fotózott melleknél is.

Magyarázatot nem tudtak adni a jelenségre, de tételezzük fel, hogy a férfiaknak jobban bejön a homlok és a haj, mint az áll és a nyak, és a siker érdekében vegyük rá magunkat a saját myspace-es  ufófejünk elkészítésére.

3. tévhit: A pasik ne mutogassák a felsőtestüket!

A láb legyőzi a mellet – avagy milyen a jó profilképA férfiak hasmutogatása elvileg ugyanolyan népszerűtlenségnek örvend, mint a nők dekoltázsmutogatása, de ez is csak akkor igaz, ha szóban kell róla nyilatkozni. Tény, hogy a nőknek tetszenek a kockás hasak.

A mutogatásban persze van egy kis önszelekció: általában az olyan pasik mutogatják a hasukat, akiknek nem kifejezetten csúnya a testük, és az persze természetes, hogy a jó testekre sok üzenet érkezik. Tehát a felsőtest-mutogatás taktikáját nem lehet minden férfinak ajánlani, azonban aki sörhas helyett egy-két kockát is fel tud mutatni, az jól járhat vele. Sőt több tetszést fognak kiváltani a bevállalós fényképek, mint a szégyellősek.

Érdekes kiegészítés a szexi képekhez, hogy nem túl sokáig lehet velük hódítani, azaz nagyon korfüggőek.  Ha például egy tizenkilenc éves férfi tesz fel magáról félmeztelen képet, akkor 1,4-szer annyi nővel kontaktálhat,mint amennyinek ő maga írt, ha azonban egy harmincegy éves férfi mutatja meg a hasát, akkor az átlagoshoz közeli mértékben fog csak tetszést aratni. Ennek az okairól nem szól a kutatás, de feltételezhetjük, hogy a harmincasok hasizmai már nem olyan szépek, mint egy fiatalabb srácnak, de az is lehet, hogy a harmincas padikra vadászó nőknek nem olyan fontosak a hasizmok.

A mellképek
        
A legtöbb szakértő azt javasolja, hogy ne mutogassuk a mellünket, mert olyan dolgot közölhetünk vele magunkról, ami nem is igaz, de ha az is, nem azzal akarunk majd az első randin indítani. Tény, hogy a mellekre mindenki odafigyel, és egyébként is a férfiak hasmutogatásának az analógja, úgyhogy érdemes néhány szót ejteni róla. A melles képek 49 százalékkal több levelet eredményeznek, mint a „melletlenek”, viszont ezekre, nem úgy, mint a férfiak pocakos képeire, pont az ellenkező igaz: minél idősebb a nő, aki a mellét mutatja, annál nagyobb sikerre számíthat.

A 32 éves nők, akik megmutatják a testüket, csupán egy üzenettel kapnak kevesebbet, mint a tizennyolc éves mutogatósok. Azok a 32 évesek, akik nem mutatnak semmit, viszont már néggyel kevesebb üzenetet kapnak, mint a visszafogott tinédzserek. Tehát a relatív siker növelhető a dekoltázsos képekkel.
Sokkal jobb ötlet a saját testünket megmutatni, mint a környezetünket. Az idősebb nők hajlamosak inkább szabadtéri képeket kitenni magukról, különösen huszonöt éves kor után. Persze nem árt olyan képet is feltölteni, amire nem az lehet az egyetlen reakciója a potenciális udvarlónak, hogy: „jó a melled”, mert abból nem biztos, hogy jó fog kisülni.

A láb legyőzi a mellet – avagy milyen a jó profilkép4. tévhit: Mutasd meg az arcodat!

Akármilyen furcsán is hangzik, de igazából egyáltalán nem számít, hogy mennyit mutatunk meg az arcunkból a profilképünkön. Legalábbis az üzenetek mennyiségén mit sem változtat.

Maguk az elemzők sem akarták elhinni, hogy ez így van, de a tények makacsok és azt mondják, hogy az arc nem számít, ha valami érdekeset tudunk prezentálni helyette. Érdekes lehet bármi, ami furcsa, titokzatos vagy szexi: amire a nézelődő ember rákérdezhet.

Lehet a képen akár csak egy lábfej, vagy valami, amiről nem igazán lehet eldönteni, hogy mi az: ez mind sikerhez vezethet, mert a másik félből érdeklődést vált ki, ami nem árt, ha több ezer képpel kell konkurálni, és amellett sokat elmond arról, aki a képet kiválasztotta, illetve készítette.

Ez persze nem jelenti azt, hogy azt javasolják, hogy olyan emberekkel randizzunk, akikről még képet sem láttunk, mert ez minden izgalom ellenére hatalmas csalódásokhoz, illetve a csalódásnál is rosszabb dolgokhoz vezethet. Szóval legyünk titokzatosak, de a másik fél titokzatosságát fejtsük meg még az első randi előtt.

    

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top