Szex

Randirasszizmus Amerikában

Bőrszíntől függ, hogy kinek milyen levelet írunk? Egy kutatás ezt állítja. Melyik legnépszerűbb rassz?
Randirasszizmus Amerikában
Mit mondanak el rólad a képeid a közösségi oldalakon

A társkereső megbízottjai több mint 82 millió üzenetet elemeztek, hogy felderítsék, hogy melyik a legnépszerűbb rassz.

Alapvetően persze a fehér bőrűek kapják és küldik az üzenetek 90 százalékát, mindazonáltal az ázsiaiak, a latínók és az afroamerikaiak is elsősorban, számszerűsítve 71 százalékban a fehéreknek írnak. Viszont a fehérek és az ázsiaiak aránya 19 az 1-hez, és az ázsiaiak összaránya is csak 4 százalék az Ok Cupidon. Ha egyenlő mértékben lennének fellelhetőek a rasszok, a fehérek átlagosan kapott leveleinek száma egyre lejjebb menne, míg a latínók, ázsiaiak és feketék üzeneteinek mennyisége nőne. Különösen nagy mértékben növekedne az ázsiaiak népszerűsége, akik arányosan a legtöbb üzenetet kapják. Abban a hipotetikus esetben, ha az ázsiaiak lennének a legtöbben, a fehérek 71 százaléka nekik írna, az ázsiaiaknak pedig egyenesen 98 százaléka favorizálná őket. Ebben az esetben a latinok 71 százaléka és az afroamerikaiak 66 százaléka írna csakis ázsiaiaknak.

Randirasszizmus AmerikábanA kutatásnak persze nem az volt a végcélja, hogy kiderítse, hogy melyik rassz a legnépszerűbb, hanem hogy hogyan kommunikálnak egymással a különböző rasszokhoz tartozó emberek.
A nem meglepő, ám annál szomorúbb eredmény azt mutatja, hogy az átlag afroamerikai felhasználó igyekszik szebben és jobban írni, ha ázsiainak ír, vagy fehérnek. A latínók kevésbé figyelnek oda a stílusukra, ha feketéknek írnak, viszont jobban odafigyelnek, ha ázsiainak. Vagyis a felhasználók alapvetően szükségét látják, hogy a fehérekre és az ázsiaiakra jó benyomást tegyenek, míg a latínók és a feketék véleményét nem tartják annyira, hogy energiát fektessenek abba, hogy intelligens benyomást keltsenek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top