Szex

Pasiszótár: “Túl veszélyes vagy!”

Egy férfit kértünk fel arra, hogy napról napra segítsen megfejteni a nők számára érthetetlen (fél)mondatokat, melyek a pasik száját hagyják el. Íme Pasiszótár sorozatunk 28. példamondata! És a megfejtés...

A pasi:
„Túl veszélyes vagy!”

A fordítás:
Az egyik legképtelenebb magyar szó a „megismerkedni”. Addig oké, hogy „ismerkedünk”, próbálunk minél több infót, élményt gyűjteni a másikról (szóval minimum nyakig benne vagyunk a másikban), de akkor hogy jön emellé ez a mindent lezáró, drabális „meg-”? Egyszerre melózunk és elégedetten hátradőlünk… Vagy hogy is voltak ezek a kategóriák nyelvtanórán? Egyszerre folyamatos és befejezett.
Vagyis honnan tudja a példamondat csipogója, hogy veszélyes vagy?
Még nem ismer.
Mondatunknak – amit persze elkövetnek fiúk, lányok egyaránt – sokféle változata van, kezdve a „túl sok vagy nekem”-től egészen a „félek tőled”-ig.
Nehezen tolerálható dumák. Mert mit kezdjünk velük? Miután megkaptuk a magunkét, leverten hazakullogunk, bámuljuk magunkat bűntudatosan a tükörben, és próbálunk rájönni, miért is vagyunk félelmetesek. De persze nem jövünk rá, amitől még jobban elszégyelljük magunkat, leülünk a konyhaasztalhoz, homlokunkat tenyerünkbe temetve tépelődni kezdünk, hogy miért is vagyunk ennyire sokak, de semmi, semmi. Végül ettől a nagy eredménytelenségtől annyira kikészülünk, hogy most már tényleg bármit beadhatnak nekünk magunkról.
Köszi.

Pasiszótár: „Túl veszélyes vagy!”

Pedig valójában az esetek nagy részében – na és feltételezve, hogy őszinte volt a kedves megnyilatkozás – nem a mondat címzettjével van a baj. Többnyire valami jó kis komplexus, trauma (mmm, ezek ám a fincsi dolgok egy kapcsolatban!) van a háttérben. Például önértékelési gondok, az előző kapcsolatból behurcolt előparák, az ismeretlentől, a megnyílástól, a függetlenség elvesztésétől való általános khm… fosongások, ilyesmik.
Mit lehet ilyen esetben tenni?
Nagyon akarod őt?
Akkor marad ez a több évezredes hagyományra visszatekintő, hatékony terápiás eszköz: a beszélgetés. Komolyan, javaslom, hogy javasold, hogy ismerkedjetek. Csak úgy, szigorúan „meg-” nélkül.
És még a végén kiderül, hogy…
Hát hogy izé…
Ő túl kevés neked.
🙂

(Neked is fordítási nehézségeid vannak? Küldd el a problémás férfimondatot a pasiszotar@nlcafe.hu címre, és megpróbáljuk értelmezni a Pasiszótárban!)

A Pasiszótár eddigi példamondatai:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top