Szex

Pasiszótár: “…”

Egy férfit kértünk fel arra, hogy napról napra segítsen megfejteni a nők számára érthetetlen (fél)mondatokat, melyek a pasik száját hagyják el. Íme Pasiszótár sorozatunk 17. példamondata! És a megfejtés...

A pasi:
„…”

A fordítás:
Szívesen olvasnék arról a Pasiszótárban, hogy mi van akkor, ha egy pasi nem válaszol.
A nők képesek belelátni ebbe olyan dolgokat is, amik nem is léteznek (pl. hogy a pasi megsértődött vagy ilyesmi).
Példák arra, ha nincs válasz: küldesz egy sms-t, esetleg egy vicces e-mailt, vagy egy youtube linket, netán egy rövidke levelet, ő meg valahogy „elfelejt” rá válaszolni.
És mi van akkor, ha tényleg az érzéseit írja le a nő, és arra nem válaszol a pasi?

Pasiszótár: „...” Először is egy fohász. Nagyon-nagyon kérünk benneteket, hogy legalább a kapcsolat elején ne továbbítsatok vicces, cuki, sőt: poénos! maileket meg videolinkeket nekünk. Ezektől nem azt gondoljuk ám, hogy jaj, mennyire szellemes, intelligens nők vagytok, hanem inkább minden érdeklődésünk lelohad attól az infantilis szeméttől, amit éppen a nyakunkba zúdítottatok (és amit egyébként már két órával korábban megkaptunk a legirritálóbb haverunktól). Komolyan, nem egy lelki tinédzsert akarunk meghódítani, hanem egy izgalmas, szexi, vagány femme fatale-t. Aki nem küldözget „FW: A legviccesebb kutyusos videók – ha még nem láttad volna!!!” tárgyú e-maileket.
De vegyük inkább a felnőttváltozatot, amikor a nő tényleg írt valamit, vagyis az sms-ében, mailjében volt gondolat, érzelem, esetleg mindkettő – a férfi meg kussol. Hogy mi van ilyenkor? Egy kérdés van csak: meddig? Meddig vár? Meddig lapít? Meddig viseli el, hogy vársz rá?
Szerintem a mi kultúránkban ez ügyben közmegegyezés van, és a bunkósági / érdeklődés hiánya küszöb a 24 óra. (Oké, nagyfokú érzelmek lobogása esetén ez már aszketikus, tudom, csak azt akarom mondani: ennél hosszabb … esetén már nincs remény.)
Ismerek nőket, akik egy-két óra csend után is már dühöngenek (meg férfiakat, akik gondterhelten dohányozva nézegetik percenként a mobiljukat), de hát mindenki lehet éppen elfoglalt / beteg / részeg / álmos… Sőt még az is lehet, hogy a legeslegjobb válaszon töri órákon át a fejét. De ha te leírtad az érzéseidet, és ő egy nap elteltével sem válaszol, az csak azt jelentheti, hogy… khm… tényleg nyersfordítást akarsz?… hát jó, az azt jelenti: „Hagyjál!”
(Töröld a nevét a mobilodból, és ha 48 óra elteltével mégis válaszol, olyan jóleső őszinteséggel válaszolhatod majd neki: Ki vagy?)

(Neked is fordítási nehézségeid vannak? Küldd el a problémás férfimondatot a pasiszotar@nlcafe.hu címre, és megpróbáljuk értelmezni a Pasiszótárban!)

 A Pasiszótár eddigi példamondatai:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top