Szex

Hogy élhetnék pasi nélkül? Hát okostelefonnal!

Mit tehet az ember lánya, ha épp pasi nélkül maradt? Ma már nem kell magunknak fát vágnunk, vagy megvédeni a barlangot a vadaktól, minden másra pedig már van férfipótló mobilalkalmazás.

1. A klasszikus csapdába esés

Romantikus, langymeleg nyári este, cirip, tábortűz, gitár. Ki bírt ellenállni tizen-, huszonévesen egy értő csillagászati bevezetőnek? Na, többé ebbe a csapdába sem esünk bele. A Google Sky Map akkor is megmutatja, milyen csillagok ragyognak feletted, ha éjnek éjjelén a tengerpart helyett az irodában túlórázva múlatod az időt. Sőt, még azt is tudja, mit látnak az emberek a Föld másik felén, ha a lábfejed irányába tartod a telefont. Ezt csináld utánam, Kiss Pista, 92-ből, a 8. b-ből…

2. A hiba nem az én készülékemben van

Ha a Trabant-korszak elmúltával az autószerelés nem is, a diagnosztika, a problémafelismerés mintha még mindig a férfiak terepe lenne. Hogy hol szívják ezt magukba, amikor pedig együtt firkáljuk az iskolapadot a magyarórától a testnevelésig??? Valami titkos összeesküvés lehet a háttérben. Mostanáig. Egy dezertőr tagjuk programozott ugyanis egy okos kis alkalmazást, amellyel bárki lokalizálhatja a lerobbant autóban a hibát. A Car Trouble helyzetfelismerése után oszd meg az olajfoltos, kék ruhás szakival a probléma okát, és figyeld, mekkorát esik az álla.

Lecseréltem! Miért élek jól férfi nélkül, egy okos telefonnal
Lecseréltem! Miért élek jól férfi nélkül, egy okos telefonnal

3. Véresen, csak véresen

Állítólag vannak „férfias” és „nőies” ételek, az utóbbi a jégsaláta és a száraz csirkemell a szupermarketből, az előbbi az ízletes steak, amely – mondjuk – egy wagyufilé (a japán wagyu marhából készül a legjobb steak a világon) formájában kilónként háromszáz eurót is megér – nyersen. Francokat. A lányok húst akarnak. A grillezéssel egyetemben a hússütés eddig valamiért férfias tevékenységnek számított. Az iSteak alkalmazás azonban beavat ebbe a férfimisztériumba is. Nyolc vendéged van, az egyik véresen, a másik jól átsütve, a harmadik medium szereti a steaket? Nem probléma. A program az okos algoritmusnak köszönhetően képes nyolcféle ízlést szem előtt tartani, és riaszt, ha kész valamelyik szelet, vagy ha fordítani kell. Az iSteak tisztában van a különböző vágásfajtákkal, és segít a hússzelet vastagságának felmérésében is. Uraim, hozhatják a salátát…

Lecseréltem! Miért élek jól férfi nélkül, egy okos telefonnal
Lecseréltem! Miért élek jól férfi nélkül, egy okos telefonnal

4. Olyan telt idomú

Bár a sommelier-k nagy része ma még férfi, és a borrendelés feladatát az étteremben jó érzékkel  ragadják magukhoz a férfiak, az ember lánya nem marad segítség nélkül, ha kéznél van egy olyan alkalmazás, mint például a Wisconsin Cheese Cupid. A program segít kiválasztani, hogy melyik sajthoz melyik bort – és fordítva – érdemes választani. A VinoMobile alkalmazás a borkóstolás folyamatán kísér végig, tippeket ad a helyes kóstoláshoz, és kifejezésekkel, aromamegnevezésekkel is segít, hogy ne csak úgy kommentálj egy rettentő értékes bort, hogy „ööö… finom”. 
Hasonló profilú a Wine és a Swirl alkalmazás az androidos telefonokra.

Lecseréltem! Miért élek jól férfi nélkül, egy okos telefonnal
Lecseréltem! Miért élek jól férfi nélkül, egy okos telefonnal

Ha kedves férfi olvasónk szíve háborog mellőzési taktikánkon, írja meg, és szívesen kifejtjük, hogyan lehet nő nélkül, de okostelefonnal a zsebben élni…

Németh Ádám Kirakat.hu-szerkesztő, vásárlási tanácsadó 

„Az okostelefonok aránya a magyar piacon is elkezdett növekedni. Köszönhető ez többek között annak is, hogy egyre több cég gyárt ilyen készülékeket. Míg kezdetben a Nokia volt az első számú okostelefon-gyártó cég, mostanra szinte az összes mobilos cég gyárt már külön operációs rendszerrel rendelkező telefonokat. A hirtelen növekedés az újabb mobil-operációsrendszerek megjelenésének is betudható.

A Kirakat.hu top 20 mobilkészülékei közül 10 okostelefon. Ebből 7 készülék Symbian rendszerű, 2 készülék Android rendszerű és 1 Windows Mobile rendszerű. Az okostelefonokat sok esetben olyanok is használják, akik nem is tudják, milyen »kincs« lapul a zsebükben, táskájukban.
Magyarországon igen érdekes a helyzet, ugyanis a magyar piac kifejezetten árérzékenynek mondható, és jelen pillanatban az okostelefonok kb. 50 000 forintnál kezdődnek. Mégis, sokan nem sajnálják a pénzt a trendi készülékekre, és a mobilszolgáltatók csalogató ajánlatai mellett a különböző áruhitel-konstrukciók is segítenek hozzájutni ilyen telefonokhoz.
Érdekes adat a máig eladott iPhone-ok száma is, amely meghaladja a 20 000 darabot hazánkban. Ezek tükrében igen gyors növekedés várható itthon is.
Én is okostelefon-használó vagyok már öt éve. Nekem valahogy a Symbian jött be a legjobban, ezt szoktam meg. Ami igazából nagyon hasznos egy okostelefonban, az a szinkronizáció a számítógéppel, esetleg egy másik telefonnal. Egyébként nem vagyok nagy alkalmazásletöltő, inkább az alapfunkciók »gyönyörködtetnek«, amelyek egy kevésbé okos telefonból már hiányoznának.”

 

 További tippjeink:


Olvasd a Nők Lapja Cafét a mobilodon:

nlc.hu/mobil_nlc »
www.mobilstart.hu »

Nem maradsz le a kedvenc filmjeidről »
A legfrissebb hírek a mobilodon »
Gyorsan kiderül, van-e olcsóbb »

Itt olvashatsz még a témáról:
Okostelefon.lap.hu »
iPhone.lap.hu »
Android.lap.hu »
www.kirakat.hu/mobiltelefon »
www.technet.hu »

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top