Szex

Segítség! A pasimnak nincs orgazmusa

Amikor megismerkedtem a párommal, még nős volt, de már elvált. Nekem nagyon jó vele a szex, ám van egy problémánk: ő viszont nem képes az orgazmusra.

Tisztelt Lux Elvira!

A párommal öt hónapja ismerjük egymást, és két hónapja van köztünk szexuális kapcsolat. Harminckét éves vagyok, és ezelőtt sokáig nem volt senkim. A pasim negyvenegy éves, amikor megismerkedtünk, még nős volt, de válófélben, azóta el is vált. Nekem nagyon jó vele a szex, a problémánk az, hogy ő viszont nem képes elélvezni. Sőt megfigyeltük: még előnedve sincs, vagy csak órákkal később érzi a nedvességet.

Segítség! A pasimnak nincs orgazmusa

Sokat beszélgettünk erről, nincs tabu köztünk. Azt mondja, ilyen nem fordult elő vele ezelőtt soha. Vajon mitől lehet ez? Esetleg nem szeret engem? Igaz, ritkán találkozunk, mert távol élünk egymástól. Szerinte biztosan a válással járó sok probléma miatt van ez, és csak kettesben kellene lennünk pár napig. Ön szerint mit tegyünk, hogy megoldódjon a problémánk?

Válaszát előre is köszönöm!

Tisztelettel:
Kati

Te is kérdezhetsz az ismert szexológustól! Dr. Lux Elvirának
a www.luxelvira.hu oldalon írhatsz levelet.


Tisztelt Kati!

Gondolatban is elnézést kérek a párjától, de nem hiszem, hogy a problémája a kettejük kapcsolatával kezdődött. Ez a tünet – általában – a megtermékenyítés miatti szorongásra utaló jel. Ő a válására gondol mint okra, ami lehetséges. Van-e gyermeke a házasságából? Talán nem is ő akart válni, hanem a neje, és így ő a gyermeket nem szívesen hagyta el. Most pedig fél, hogy ez megismétlődik az életében. Az ok és az okozat általában szoros és „logikus” kapcsolatban vannak egymással, hiszen magömlés nélkül gyerek sincs.

Ez a védekezése a nem kívánt megtermékenyítés ellen. Még csak öt hónapja tart a kapcsolatuk, lehet, nem is tartja „végállomásnak”. Így érthető, miért éppen ez az énvédő mechanizmusa, akkor is, ha az összefüggés nem tudatos nála.

Persze én csak tippeltem a tünet ismeretében, de az okokat nem tudhatom. Nézzen egy kicsit körül a háza táján. Ha nincs igazam – ami könnyen lehet –, akkor szaksegítséget célszerű igénybe venni.

Tisztelettel:
Lux Elvira

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top