Szex

Tanulható a férjfogás?

Több tucat férjre vagy feleségre vágyó hallgató iratkozott be a nemrég nyílt tokiói menyasszony- és vőlegényiskolába.

A tanfolyamon többféle tárgyat is tanulhatnak a reménybeli menyaszonyok és vőlegények: elsajátíthatják például az elegáns beszéd, mozgás és bemutatkozás művészetét, amelynek segítségével nemcsak a reménybeli partner szívét hódíthatják meg, hanem a szüleiét is – akik gyakran még mindig komoly akadályt jelentenek a házasság felé vezető úton.

Az iskola egyébként férfiak és nők számára is nyitott. Jelenleg körülbelül 30 hallgatónő jár a kurzusokra. A beiratkozáskor nagyjából ugyanennyi férfi jelentkezett a tanfolyamra, ám végül sokkal kevesebben jelentek meg az órákon.

„Soha nem gondoltam volna, hogy a barátom édesanyja ilyen komoly szerepet játszik a kapcsolatunkban, de mostanra rájöttem, komolyan el kell gondolkodnom azon, hogyan hódítsam meg a jövőbeni anyósomat” – meséli az egyik hallgató, a 29 éves Kozue Sugawara, aki azután jelentkezett az iskolába, hogy az előző kapcsolata véget ért. A tanfolyamok női hallgatóinak átlagéletkora 30 év – a statisztikák szerint a 34 év alatti japán nők kétharmada még hajadon, annak ellenére, hogy a szigetországban 3800 házasságközvetítéssel foglalkozó cég működik. A szakértők szerint a válság viszont újra felkeltette a nők érdeklődését a házasság, és az általa nyújtott anyagi biztonság iránt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top