Szex

Szépek és okosak: 5 pasi, akiket az eszükért (is) szeretünk

Pénz, menő autó, kockahas – a legtöbb férfi azt hiszi, ezekkel tudja lenyűgözni a nőket. Nagyot tévednek. Ami a legnagyobb benyomást gyakorolja ránk, az a humor, a szuverén fellépés és főleg a kemény munkával elért teljesítmény. Íme 5 férfi, akikre még mi is csettintünk egyet.

1. Beachboy nagy víziókkal: Philipp Schindler

A Google sármos képviselője súlyos tévedésben van. A cég észak- és közép-európai vezetőjeként ugyanis London a székhelye. Amíg saját keresője ki nem dobja neki Közép-Európa fővárosát, nem reménykedhetünk budapesti költözésben… A düsseldorfi születésű, két méter magas Schindler a European Business School hallgatója volt, majd a Bertelsmannon, az AOL-en és a Compuserve-en keresztül vezetett az útja a Google-hoz. Európa-főnökként alaposan felforgatta a kontinens reklámpiacát. Mostanában nem lehet könnyű az élete a német üzletembernek, aki szabadidejében szívesen kite-ozik. Adatvédelmi megfontolásokból ugyanis Európa-szerte hevesen támadják a keresőóriást.

Szépek és okosak: 5 pasi, akiket az eszükért (is) szeretünk

 

2. Harcos – őzikeszemmel: Roberto Saviano

Alig harmincéves, és életveszélyben van. Az olasz újságíró a szervezett gazdasági bűnözésről szóló riportjaival és Gomorra című könyvével kiverte a biztosítékot a maffiánál. 2006 óta rendőrök védik, és gyakran váltogatja tartózkodási helyét. A légitársaságok megtagadják felvételét, az éttermek és hotelek bomba után kutatnak, ha megjelenik. „Szeretnék szerelmes lenni, emberek között sört inni. Napozni, sétálni az esőben, és találkozni az anyámmal, anélkül, hogy félnék” – írja  Saviano, vágyakozva a normális élet után.
Tipp: Saviano honlapja »

Szépek és okosak: 5 pasi, akiket az eszükért (is) szeretünk

3. Hamiskás bestselleríró: Malcolm Gladwell

Brit apától és jamaicai anyától származó, kanadai születésű New York-i újságíró. Dolgozott a Washington Postnak, jelenleg a New Yorker kolumnistája. Nagy rajongótáborát könyvei olvasmányos stílusának köszönheti. Úgy ír a kanadai hokiválogatott felvételi eljárásáról és a dél-koreai nemzetközi légitársaság személyügyi problémáiról, hogy könyvmoly lesz a funkcionális analfabéta is. „Az esszéírás mestere, de tudósként ne vegyük komolyan” – jellemzi a New York Times kritikusa.
Könyvtipp: Kivételesek »
Gladwell honlapja »

Szépek és okosak: 5 pasi, akiket az eszükért (is) szeretünk

4. Jól fésült komputerzseni: Philip Rosedale

A jó kaliforniai hagyományoknak megfelelően gyerekként szerelte össze első számítógépét, és gimnazista volt, amikor megalapította első szoftvercégét. A Linden Lab főnökeként a 3D-s világszimulációs program, a Second Life atyja. 2007-ben a Time magazin a világ száz legbefolyásosabb embere közé választotta. A Second Life körüli hype elcsitult, a látogatók száma azonban egyre nő, és úgy tűnik, Rosedale nemcsak egy virtuális játékot, hanem egy működő gazdasági modellt is létrehozott.

Szépek és okosak: 5 pasi, akiket az eszükért (is) szeretünk


5.
Csinos világszám: Losonczi Áron

Merthogy jó példa itthon is akad. A csongrádi építészmérnököt nevezték már a magyar Bill Gatesnek és Magyarország kreatív nagykövetének is. Találmányával, a fényáteresztő betonnal, amely optikai üvegszálak és beton keveréke, számos nemzetközi dizájn- és innovációs díjat elnyert. Mégsem ücsörög a babérjain: tavaly októberben mutatta be új találmányát, a pixelbetont. Hab a tortán, hogy a hangzatos nevű Open Puszi zenekar gitárosa is egyben…

Szépek és okosak: 5 pasi, akiket az eszükért (is) szeretünk

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top