Szex

Túl sokat szexelt másokkal, ezért nem kíván most a pasim?

Lehetséges, hogy a párom belecsömörlött a szexbe? Már harmincegy éves, és eddig pár hosszabb kapcsolat mellett inkább futó kalandjai voltak – rengeteg. Ezért nem akar velem szeretkezni?

Kedves Doktornő!

Huszonnégy éves vagyok, túl egy négy évig tartó első szerelmen; most nehezen, de ismét rám talált az érzés – kilenc hónapja tart. A párommal mindketten ugyanarra vágytunk: megtalálni a másik felünket, akivel le tudnánk élni az életünket. Szépen alakulnak a dolgaink, nagy volt a harmónia közöttünk egészen az elmúlt hónapokig. A gond szexuális téren jelentkezett: csökkent az együttléteink száma. Míg eleinte mindennap kívánt, mára csak heti egyszer, ami nekem kevés.

A párom munkahelyet váltott, és ahogy hazaesik, egy kis tévézés után elalszik, ugyanis egész nap vezet. Sokat piszkálom emiatt, ezért gyakran vitázunk is, de nem jutunk egyről a kettőre. Kerestem magamban a hibát: talán nem tetszem neki. Bevetettem kis női praktikákat, de nem igazán csigáztam fel. Rengeteget gondolkodtam, és arra jutottam, nem miattam nincs annyi szex… Lehetséges, hogy belecsömörlött a szexbe? Ugyanis a párom már harmincegy éves, és eddig pár hosszabb kapcsolat mellett inkább futó kalandjai voltak – rengeteg. Nem akar erről beszélni, de a legjobb barátja mindig utal rá viccesen, és belőle ki is húztam – amit persze rossz hallani –, hogy temérdek elődöm volt. Elmondása szerint addig, míg engem nem ismert, kisgyerek volt, aki csak botladozott, most pedig megtanult járni.

Túl sokat szexelt másokkal, ezért nem kíván most a pasim?

 

Két kérdésem lenne:

1. Átveheti a hatalmat a szeretet és a szellemi együttlét a testi örömök felett? Különösen olyan ember esetében, aki „sokat élt” korábban?

2. Hogyan vethetnék véget annak, hogy örökké az jár a fejemben, hányan feküdtek abban az ágyban, amelyben én, köztük olyan is, akit ismerek? (Az egyik lány véletlenül ugyanabból a kisvárosból származik, ahonnan én, és olyan híre van otthon, hogy a férfiakból inkább szánalmat és undort vált ki – hát belőlem is.)

Válaszát nagyon várva köszönettel: egy töprengő lány

 Te is kérdezhetsz az ismert szexológustól! Dr. Lux Elvirának
a www.luxelvira.hu oldalon írhatsz levelet.

 

Tisztelt „töprengő lány”!

Az első kérdésére a válaszom: nem veheti át a hatalmat a szeretet és a szellemi együttlét a testi örömök felett, mert a nemi késztetés sajátja az embernek, és nem tintatartó, amely kiürül vagy kiszárad. Akinek sok partnere volt, annak lesz is, mert feltehetően mindig új kihívásra van szüksége. Aki ilyen, az nem a saját energiáira támaszkodik (önindukció), nem abból meríti a nemi vágyat, hanem mindig új ingerre van szüksége a „megkívánáshoz” (indukció), libidója mozgósításához. Ez bizony baj! Ők a hűtlenségre kárhoztatott férfiak. Én óvakodnék az ilyen donjuan típusú férfiaktól. Minden nőt őrizzen tőlük az isten! Ők a fő fogyasztói a pornónak: máshol szerzett vággyal teszik magukévá partnerüket. Rossz a sorsuk a hozzájuk tartozó nőknek!

A második kérdésére azt felelem: az, hogy az Önök kapcsolata előtt hányan feküdtek abban az ágyban, nem számít. Az már inkább, hogy ez azóta is tart-e. Reméljük, az említett „rossz” lány nemcsak Magából vált ki undort és elutasítást, hanem belőle is.

Ne legyen már ilyen csökkentett önérzetű! Gyógyítsa meg ezt a csapodárt! Bízzon önmagában, ha már benne nemigen bízhat…                                  

Tisztelettel: Lux Elvira

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top