Szex

3 szexmítosz, amelynek még mindig sokan bedőlnek

A nemi egészség kérdésében az orvosunktól kellene tanácsot kérni - mégis, sokan inkább a nagynénik és a barátnők véleményében bíznak. Így lehet, hogy még mindig sokan elhiszik a következő három mesét.

1. A nyilvános vécén is lehet nemi betegséget kapni.

A szexuális úton terjedő betegségek kórokozói nem élnek meg sokáig a testen kívül – különösen nem egy olyan hideg, kemény felületen, mint egy vécéülőke.  Ráadásul a kórokozók nincsenek is jelen a vizeletben, így nagyon kevés, nagyjából nulla az esélye, hogy a toaletten kapj nemi betegséget.

2. Az első szeretkezésnél nem lehet teherbe esni.

Sajnos igen: épp annyi az esélye, mint bármikor máskor. Egyes statisztikák szerint a nők 20 százaléka a védekezés nélküli szexuális élet megkezdése után egy hónapon belül teherbe esik.

3. A menstruáció alatt nem lehet teherbe esni.

Nos, tényleg nehezebb, de nem lehetetlen. Sok nőnek ugyanis hosszú a menstruációja, így a „nehéz napok” átfedésbe kerülhetnek a peteérés kezdetével. Ráadásul a hímivarsejtek még három napig életképesek a női testben. A  késői, véletlen terhességek nagy része is akkor „jön össze”, amikor a menstruáció már rendszertelenné válik: az orvosok szerint épp ezért akkor sem szabad megfeledkezni a védekezésről, ha a menstruáció egy évig sem jelentkezett.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top