Szex

Az édes hármas – Szükség van a harmadikra?

Az édes hármas gondolata izgalmat csempészhet a fáradt kapcsolatba, ám a szakértői vélemény szerint ez a felállás inkább olyan, mint Pandóra szelencéje, amelyet ha kinyitunk, gyorsan tönkreteheti a szerelmet.

Miért izgatja a férfiakat?

Fleischer Judit párkapcsolati szakértő szerint van egy pont, amin túl – ha a felek nem dolgoznak rajta – a hétköznapok a szexet is felőrlik, unalmassá tehetik. Egyes kutatások szerint ez átlagban 12-14 hónap után jön el. Azt tapasztaljuk, hogy egyre kevesebbet szeretkezünk, a mozdulatok, a pozitúrák rutinszerűvé válnak. „A férfinak többnyire először az jut eszébe: vegyünk be egy harmadikat! Mivel nagyon vizuális típusok, legtöbbjüket már a látvány is gyönyörrel tölti el, arról pedig már több felmérés is készült, hogy mit gondolnak két nő szexuális vonzalmáról.” Az ő fejükben tehát az édes hármas két nőből és egy férfiból áll.

Az édeshármas - Szükség van a harmadikra?

 

Külön vélemény, érzelmi megközelítés

„A nők alapjáraton sokkal inkább érzelmi alapokra helyezik a szexet. Kevesebb az olyan eset, hogy csak a játék vagy az izgalom kedvéért belemennének egy egyéjszakás kalandba, vagy félrelépnének azért, mert otthon nem kapják meg, amire vágynak. A nő ilyenkor magát hibáztatja, megpróbálja megoldani a problémát.” Míg a férfiak nagy részének nem okoz gondot, hogy valóra váltsák a leggyakoribb fantáziájukat, a háromszereplős szexet, a nők többnyire el sem tudják képzelni, hogy mással szeretkezzenek a párjuk szeme láttára. Többnyire már attól is rájuk támad a féltékenység zöld szemű szörnyetege, ha az imádott férfi egy másik hölggyel beszélget. Hogyan is oszthatná meg az élvezetet valaki mással?

„Sajnos sokan azért vállalnak be egy ilyen felállást, mert attól félnek, elveszítik a párjukat. Ha csak ez az oka, hogy rábólintasz egy másik nő jelenlétére az ágyban, inkább ne tedd! Két egymást szerető ember között ugyanis az intimitás nem erről szól! Ha ezt a párod mégsem fogadja el, akkor ideje komolyan elgondolkodni, és beszélni a kapcsolatotokról.”

Ha mégis belevágsz…

A kíváncsiság nem lehet az ok, alaposan át kell gondolni néhány dolgot. Például hogy a harmadik tapasztalt vagy kezdő legyen, idegen vagy ismerős, egyszeri vagy több alkalomról van-e szó. „Ha először fordul elő, hogy egy harmadik is része lesz a szexuális aktusnak, kevesebb bonyodalommal jár, ha a pár egy idegen, de mindkettőnek tetsző kívülállót választ – mondja a szakértő. – Fel kell készülni arra, hogy az egész este kudarcba fullad, esetleg a féltékenység miatt kitör a botrány. Ha ez egy baráttal történik meg, nagy valószínűséggel a kapcsolatnak ott vége is szakad.” A diszkréció szintén fontos szempont, márpedig ha egy társaságba járnak, nagyobb a veszélye a lebukásnak, hogy valaki elszólja magát, akár pozitív, akár negatív értelemben. „Szintén fontos átgondolnia azt a tényt, hogy a pornófilmekben látott kitartás nem feltétlenül megy minden férfinak. Ha pedig a pasid több figyelemben fogja részesíteni a másik nőt, az maradandó sérüléseket fog okozni, óhatatlanul is az lesz az érzésed: nem szeret eléggé, nem vagyok elég szép neki, stb.” Ez a gondolat pedig a kapcsolat halálának melegágya.

Az édeshármas - Szükség van a harmadikra?

Az édes hármas szabályai

• A legfontosabb: a szabályok tisztázása. Fontos, hogy mindegyik fél megértse, ez egészen új élmény lesz, amelyben egy-egy mozdulat vagy szó is maradandó sérüléseket okozhat.

• Ha nem akarod látni a párodat és a másik nőt bizonyos helyzetekben, nyugodtan mondd meg neki. Ez lehet az orális szex vagy egy póz. A lényeg, hogy legyél határozott!

• Előre tisztázzátok a körülményeket, a védekezést és azokat a dolgokat, amelyeket nem szerettek.

• Ne vállald be a kalandot, ha nem tetszik a harmadik fél. Beszéljétek meg előre, hogy ha bárkinek nem tetszik valami, vagy kellemetlenül érzi magát, akkor félbeszakítjátok az aktust. Még mindig ez a kisebbik rossz.

• A harmadik fél ne aludjon ott! Emlékezz rá, hogy ez nem egy kapcsolat kezdete, az érzelmeknek itt nem sok szerepük van. Kerüljétek el a kényelmetlen reggeli beszélgetést.

Ne hagyd elaludni a vágyat! Öt tipp, hogy újra égjen a tűz!

1. Ne stresszelj! A stressz a szex első számú gyilkosa.

2. Kommunikálj! Hidd el, a pasidat is zavarja, hogy már nincsenek olyan heves párnacsaták esténként. Ideje beszélni róla!

3. Legyél spontán! A bevett sémák unalmasak. Miért ne szeretkezhetnétek váratlan időpontban, helyszínen és pózban? Kezdetnek elég, ha a lakás más pontjait választjátok egy reggeli hancúrhoz…

4. Több kacérságot! Nyugodtan elleshetsz néhány trükköt a filmekből. Küldj egy pikáns SMS-t ebédidőben, vásárolj szexi fehérneműt, meséld el részletesen a reggeli mellett, hogy ha este hazaértek, mit fogsz csinálni vele. Aznap biztos nem marad bent túlórázni!

5. Változtass egy másik életszíntéren! Az új élmények új lendületet hozhatnak. Legyen ez egy hobbi, vagy a lakás átrendezése. A friss energia a szexuális életre is jó hatással lehet. Ha jól érzed magad a bőrödben, sokkal magabiztosabb – és ettől sokkal szexisebb is – leszel!

 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top