Szex

10 romantikus randihelyszín Budapesten

A turisták szerint Budapest az egyik legszebb város, a budapestiek azonban hajlamosak csak a hibáit felfedezni. Pedig a főváros simán pályázhatna a legromantikusabb város címre is.
1. Az éjszakai dunai panoráma, vacsorával

Az éjszakai Budapest legszebb arcát a Margit híd közepéről mutatja, azonban a híd lezárása miatt most ez a helyszín nem pályázhat a legromantikusabb helyszínek címre. Akad azonban két másik, ami közel ugyanezt az élményt nyújtja, és még egy kis szerelmes beszélgetésre, csókolózásra is alkalmas.

Budapest fényei látványos hátteret kínálnak a Margit-sziget déli csücskénél, valamint a Parlament és a Margit híd közötti pesti rakpartlépcsőn. Némi elemózsiával, egy üveg borral és két üvegpohárral a rakparti lépcsőkön rögtönzött romantikus vacsora is elképzelhető. No, nem puccos, hanem spontánhoz közelítő. Csak azért közelítő, mert ismeretségi körömben senki sem járkál véletlenül borral és pohárral a táskájában.

2. Csillagles

A „lehoznám neked a csillagokat!” ígéret valóságalapja igen megkérdőjelezhető volt, viszont napjaink lovagjai nem beszélnek a levegőbe, amikor azt állítják, hogy szerelmükről elneveznének egy csillagot. A kacér nő erre azt mondja, hogy lássuk azt a csillagot, és ilyenkor a kalandvágyó szerelmesek felkerekednek, és – a budapesti fényszmogot elkerülendő – vidékre vagy egy csillagvizsgálóba menekülnek. A csillagvizsgáló nem tűnik igazán nagy ötletnek, amíg valaki bele nem néz a távcsőbe, és meg nem látja azokat a csillagokat, amelyeket eddig szabad szemmel nem látott, és mellbe vágja a felismerés: emberi ésszel felfoghatatlanul sok csillag van az égen. Aztán a szerelmesek egészen kellemes időutazásba révedhetnek, amikor arról gondolkodnak, hogy egy-egy csillag fénye 10 vagy több ezer éve utazott addig a pillanatig, amíg ők meglátják.

Uránia csillagvizsgáló »

Planetárium »

3. Budapest tetején

527 méteres magasságával Budapest legmagasabb pontja a János-hegy, amely kedvelt kirándulóhely volt már a XIX. században is. Legnevesebb vendége 1882-ben Erzsébet királyné volt, éppen ezért róla nevezték el a hegy tetejére emelt kilátót. Az Erzsébet-kilátót 1910-ben avatták fel, és szerkezete a mai napig elegáns. Kellemes időben – egészen késő őszig – hosszú, andalító séta bejárni az utat a Normafától a kilátóig, és bőven akad idő beszélgetésre, lopott csókokra, de a környék lehetőséget kínál egy könnyű piknikre is. Tiszta időben az Erzsébet-kilátóból nagyszerű a panoráma, és mindig akad egy kis szél, amely indokolttá teszi az összebújást. Első randira is alkalmas helyszín, de esküvőre is.

10 romantikus randi helyszín Budapesten

Erzsébet-kilátó »

4. Libegő: méterekkel a föld felett

Dupla romantika, ha a János-hegyet és az Erzsébet-kilátót nem autóval vagy busszal látogatjuk, hanem libegővel. Egész évben működik – a karbantartási napokról az interneten lehet tájékozódni –, Zugliget és a János-hegy között szállít utasokat. Felfelé a panoráma nem felejthetetlen, viszont mindenképpen nagy kaland a fák teteje felett lebegni. Lefelé azonban az egész város – szó szerint – a lábunk alatt fekszik. Zugliget és a János-hegy között a távolság 1040 m, és 262 m a szintkülönbség, az utazás nagyjából 12 percig tart. Libegőzni tipikusan az a kaland, amelyet egyszer az életben ki kell próbálni. Alternatív helyszín – vagy éppen randiismétlésre alkalmas helyszín – a Tündér-hegy, a libegőtől csupán rövid séta, és a kilátás onnan is lélegzetelállító.

Libegő »

5. Csók a margitszigeti víztorony Csóktermében

Budapest egyik legkellemesebb pontja a Margitsziget. Két oldalról a Duna öleli, és a térképen aprócskának tűnő sziget számtalan kalandot tartogat. Az „angolpark” fehér padjain kora tavasztól késő őszig szerelmespárok üldögélnek, de akadnak, akik a kevésbé frekventált útvonalakat keresik, és egy-egy fa tövében bújnak össze. A sziget leghívogatóbb építménye a víztorony. Sajnos a toronycsúcsra senki sem mehet fel, de a napjainkban kilátóként üzemelő víztorony legfelső szintjére bárki felsétálhat. Az íves erkélyekkel szegélyezett terem az itt „lopott” csókok miatt kapta a Csókterem elnevezést. Sajnos a kilátás némi csalódást okoz, mert a fák lombkoronája eltakarja a várost, viszont igazán csendes zug az apró erkélyen üldögélni.

6. Sétahajózás a Dunán

Hajókázni mindig romantikus, és bár a turisták gyakran élnek ezzel a lehetőséggel a magyar fővárosban, a budapestiek ritkán. Pedig a város egészen szokatlan arcát mutatja hajóról. Ha önmagában nem lenne eléggé mozgalmas a hajózás, akkor érdemes összekötni egy romantikus vacsorával. Igaz, akkor nem a látványra és a hajókázásra esik a hangsúly, viszont biztos, hogy a következő húsz évben gyakran emlegetett randevú lesz.
Bővebben »

10 romantikus randi helyszín Budapesten
7. Csónakázás a Városligeti-tavon

Jane Austen-regénybe illő kép, ahogy a nő ül a csónak orrában, vállán csipkés napernyő, a férfi meg a csónak végében evez. Természetesen rezzenéstelen arccal beszélgetnek, hallótávolságon kívül, meglehetősen pikáns témákról. Nem is lehetett másként, lévén a gardedám a tópartról tartotta szemmel a párocskát. Napjaink randevúi lazábbak és könnyedebbek, de a régi sémák még ugyanúgy működnek. Sajnos, figyelni kell, hogy mikor lehet csónakázni a Városligetben, és a zöld csónakok sem túl bájosak, viszont a Vajdahunyadvár tökéletes háttér a romantikához. (Napernyő legyen nálad!)
Bővebben »

8. Budavári Labirintus

Nem csak a nyári kánikulában kellemes a hűs budai Vár alatti barlangrendszerben kialakított labirintusban bóklászni. A labirintus több romantikus ötlettel várja a szerelmespárokat. Az egyik, hogy este hat és fél nyolc között a mesterséges fényeket kikapcsolják a labirintusban, és a látogatók olajlámpások fényénél barangolhatnak. Ez az Olajlámpás Labirintusnak nevezett program, amelyre nem kell előre bejelentkezni. A sötét és titokzatos útvesztő az apró, imbolygó lángocskák fényénél egyszerre félelmetes és romantikus. A romantikát keresők másik kedvence a Szerelem Labirintusa. A fiú és a lány más-más bejáraton jut be a labirintusba (a Budavári Labirintusnak két bejárata van, egyik Úri utcában, a másik a Lovas úton), más-más utakat járnak be, de végül egy különleges teremben találkoznak. Együtt vagy egymás felé a labirintusban kétségtelenül a romantika legjava.

Budavári Labirintus »

Szerelem a labirintusban »

9. A város két vége, északon és délen

Budapest gyönyörű, de gyakran szebb távolról. Régi és bevált randi- és kirándulóhely a Római-part, ahol kötelező a hekk, és ahova legszívesebben biciklivel járnak az emberek. Igaz, hogy a „tekerjünk ki a Rómaira!” program nem szerelmet, hanem barátságot sugall, de ettől még sportos szerelmeseknek igazán jó randi lehet. Azonban amióta a Kopaszi-gát és környéke megújult, nem csak a vadregényes romantikát kedvelők látogatnak arra. (Hej, de szép emlékű az Aranyhal kisvendéglő.) Ide is biciklivel érdemes kimenni, bár megközelíthető némi sétával a Lágymányosi hídtól is, és az újonnan kialakított 10 hektáros Lágymányosi-öböl igazán trendi. Hiába hiányzik még belőle a belakottság, igen kellemes és romantikus parkja Budapestnek.

Kopaszi-gát és a Lágymányosi-öböl »

10. Békebeli idők emléke

Mindig kell egy terv esőnapra is, és ha már randi és Budapest, akkor szinte adódik, hogy cukrászdába menjünk. De ne a legközelebbibe, hanem a legkülönlegesebbe. Oda, ahova csak akkor mennek a budapestiek, ha igazán fontos alkalom adódik. A várban a Ruszwurm, az Erzsébet körúton a nagy múltú New York kávéház vagy a világhíres Gerbeaud kellően flancos és különleges egy romantikus találkához.

10 romantikus randi helyszín Budapesten

Ruszwurm cukrászda »

Gerbeaud »

A Meglepkek.hu csapata a szerelmespároknak állította össze Budapest romantikatérképét, amely támpontot nyújt, hol és hogyan lehet egyedi programokkal eltölteni az estét vagy a délutánt a fővárosban. A térkép budapesti romantikus helyszíneket, éttermeket, látnivalókat jelöl, többek között a népszerű és ismert Gellért-hegyet és budai Vár labirintusát, illetve olyan kevésbé ismert helyszíneket, mint a margitszigeti víztorony Csókterme.

Budapest romantikatérképe »

 

Tippünk: ha nincs kivel randizni, ha még nem találtad meg a párod, de vágysz valakire, próbáld ki te is Párkereső szolgáltatásunkat. Klikk ide! »

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top