Szex

Segítség, a páromnak merevedési problémája van!

Két hónapja vagyok együtt a párommal, de még soha nem volt aktus közben magömlése, sőt a merevedése is gyakran elillan. Hogyan tudnék segíteni neki?

Tisztelt Doktornő!

A párommal, aki 28 éves, két hónapja vagyok együtt. Még soha nem volt aktus közben ejakulációja, sőt a merevedése is gyakran elillan. Az első néhány együttlét után nagyon kétségbeestem, majd miután elvetettem azt a gondolatot, hogy velem van a baj, elkezdtem olvasgatni a témában. Azt tudom, hogy nincs szervi problémája, mivel van reggeli merevedése. Tehát maradnak a lelki okok, valamint az a nem elhanyagolandó tényező, hogy a magas vérnyomására gyógyszert szed. Talán az is közrejátszik a dologban, hogy a kedvesem nem éppen egy Adonisz, míg én egy csinos, fiatal nő vagyok. Lehet, hogy mindenáron bizonyítani akar, és ez leblokkolja?

Segítség, a páromnak merevedési problémája van!

Természetesen stresszes az élete, és nem sportol. Igazából abban szeretném a tanácsát kérni, hogy én miben tudok neki segíteni. Tudok-e egyáltalán? Vele még nem beszélgettem erről, nagyon kényes a téma, és még nem is olyan mély a kapcsolatunk. Bizonytalan vagyok abban, hogy vajon van-e elég türelmem ehhez az egészhez. Olvastam, hogy a lépcsőzetességet is ajánlják ilyenkor (simogatás, petting, majd a tényleges aktus). Azt viszont nem írták, hogy mennyi ideig tartson egy-egy szakasz. Ez vajon mennyire hatásos? Tudom, hogy mindenképpen meg kell vele beszélnem ezt a problémát, de először szeretném kipróbálni ezt a módszert, hátha minden rendbe jön.

Válaszát előre is köszönöm!
Tisztelettel: Klári

Te is kérdezhetsz az ismert szexológustól. Dr. Lux Elvirának a www.luxelvira.hu oldalon írhatsz levelet!

 

Tisztelt Klári!

Elsősorban: türelem. Kapcsolatuk két hónapos. Ebből messzemenő következtetéseket még nem tanácsos levonni. Partnere problémája összetett. Nemcsak magömlése nincs, de a merevedése is gátlást szenved egy idő után. Mindkét tünet részint arra utal, hogy a férfi libidója nem elég erőteljes. Magömlésének gátolt volta arra is utal: talán fél attól, hogy teherbe ejti Önt, mielőtt még megszilárdulna a kapcsolatuk, vagy éppen már volt ilyen gátlást okozó élménye mással. Ezt én nem tudom. Óvatosan kérdezzen rá. Lehet, hogy minden spontán rendeződik egy idő után. Nyugtassa meg, hogy szed fogamzásgátlót, ha valóban szed, ha nem, kezdje el. Ez feloldhatja az ő „gyerekgyártásból” eredő fóbiáját, akár merevedési zavarát. Mindenképpen várjon egy kicsit. Ha a kapcsolat marad, és a probléma is, akkor valóban be kell avatkozni, de nem Önnek, hanem szakembernek.

Tisztelettel:
Dr. Lux Elvira
szakpszichológus

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top