Szex

4+1 profi tipp a hosszú és boldog kapcsolatért

A kiszemelt férfit meghódítani akár egy pillanat alatt is lehetséges. Igazi feladat viszont hosszú távon megtartani úgy, hogy a kapcsolat harmonikus maradjon. A szerelem megőrzése nem könnyű, de egy-két jól bevált praktika bizonyosan segít!

Az okos nő eszköztára

1. Nyugodtan „púderezzünk”

A kapcsolat kezdetén természetes, hogy mindkét fél igyekszik kedvező képet mutatni magáról. Az első néhány randevú nem arról szól, hogy megosszuk a másikkal kevésbé pozitív jellemvonásainkat. „Amikor két ember között szerelem szövődik, gyakori, hogy a másik felfedezése során kevésbé vagyunk képesek önmagunkat adni, mivel igyekszünk elkendőzni rossz tulajdonságainkat, testi hibáinkat – mondja Dr. Ádám Veronika klinikai szakpszichológus.

4+1 profi tipp a hosszú és boldog kapcsolatért

Az első hetekben a hölgyek egészen biztosan a legcsinosabb ruhájukat öltik magukra, minden találkozás előtt sminkkel hangsúlyozzák a szemüket, szájukat. Ilyenkor kevesebbet cigarettázunk, ha azt sejtjük, a másik esetleg kedvezőtlenül reagál rá. Induló kapcsolatnál teljesen normális az átlagosnál kontrolláltabb viselkedés. Fontos azonban, hogy a kezdeti »játék« után egyre inkább engedjük a másiknak, hogy megismerje valódi egyéniségünket, hiszen ez a bizalmon alapuló kapcsolat egyik alappillére.

2. Csipetnyi rafináltság senkinek sem fáj!

Ha a kezdeti lángolás alábbhagy – mely igen gyakori a több évtizede tartó kapcsolatoknál –, általában a hölgyekre hárul a tűz újralobbantása! Ez a hétköznapok rutinfeladatai mellett komoly kihívás, olykor nehéz feladat. „Számos házasság azért fut zátonyra, mert férj és feleség egyaránt úgy érzi: ha minden a megszokott kerékvágásban megy, nem szükséges a kapcsolat ápolásába pluszenergiákat fektetni. Az igazság ezzel szemben az, hogy még a legharmonikusabb házasság is egy növényhez hasonlítható, mely gondozás híján sajnos tönkremegy” – figyelmeztet a pszichológus.

Nagyon is szükség van arra, hogy olykor-olykor megtörjük a szürke hétköznapok sorát, ezzel újra felélesztve a vágyat. Kiváló lehetőség egy utazás, de megteszi bármilyen közös romantikus program is: színház- vagy mozilátogatás, vagy egy séta a parkban. Nem baj, ha mindezt előre – akár fondorlatosan – kiterveljük, és szinte biztos, hogy párunk sem tiltakozik majd a meglepetésprogram ellen. Főleg, ha kis cetlin jelezzük, mennyire „pikánsan” folytatódik majd a közös este!


3. Jó, ha tudja: mások szerint is csinos nő a felesége

A női rafinériák „örökzöldje” a féltékenység előidézése, de nem árt óvatosan bánni ezzel a taktikával! Ugyan a szakértő szerint is segíthet az elfáradt kapcsolat felfrissítésében, de nem minden esetben. „Egyes férfiak már attól is féltékenyek, ha belenézünk egy hívogató, idegen szempárba – állítja dr. Ádám Vera. – Mások a látható és érzékelhető valódi megcsalást sem veszik észre. Hogy miért? Talán mert nem szeretik eléggé párjukat, vagy pusztán azért, mert álmaikban sem gondolnak arra, hogy a nő félrelép. Ebben a két esetben tehát nem segít, ha más férfiakra kacsingatunk” – véli dr. Ádám Veronika.

4+1 profi tipp a hosszú és boldog kapcsolatért

Ha azonban úgy érezzük, házasságunk szürke hétköznapjaiba némi színfoltot vihetünk azzal, hogy halványan sejtetjük, bizony más férfiak is utánunk néznek az üzletben, esetleg szívesen elvinnének minket vacsorázni, nyugodtan vessük be ezt az ősi trükköt. Vigyázzunk azonban, hogy ne essünk túlzásba! Érdemes a ravasz játéknak még azelőtt véget vetni, mielőtt a férfi nekünk is fájó válaszlépésekbe kezdene…


4. Ne „nevelni” akarjunk: vezessük rá!

Harmonikus kapcsolatban mindkét fél elégedett: sem a férfi, sem a nő nem érzi azt, hogy aránytalanul sok feladat hárul rá. „Fontos, hogy ha nem szeretnénk a klasszikus női feladatokat mind magunkra vállalni, már a kapcsolat hajnalán figyelmeztessük kedvesünket arra, hogy rá is számítunk a gyermek nevelésében vagy éppen a házimunka elvégzésében” – tanácsolja a pszichológus. Így elkerülhetők a későbbi kellemetlenségek, a sértődöttség, és persze a férfi megszokja, hogy rá is hárul néhány teendő. Bölcsen irányított beszélgetésekkel rá is vezethetjük arra, hogy élvezze, amit csinál. Sok apuka szívesen viszi játszótérre gyermekét, és olyan férfi is akad, aki alkotótevékenységnek fogja fel a főzést, s valósággal kiteljesedik a konyhában. Az okos nő egy kávéfőzésért is nagyon megdicséri párját, s megtalálja a módját, hogy egyéb módon is jutalmazza a kedvességet. Nincs az a férfi, akit a női kedvesség, netán a szexuális töltetű extra odafigyelés ne lelkesítene! Ám ha párunkat „bezzeg a barátnőnk férje nem rest mosogatni” típusú példákkal gyötörjük, valószínűleg soha nem érjük el a kívánt célt. Az igazán leleményes asszony viszont a saját vágyait is hatékonyan valósíttatja meg szíve választottjával!

NLCafe-tipp: Az esküvődre készülsz, és még mindig a tökéletes helyszínt vagy ruhát keresed? Egypár pénztárcakímélő tipp sem jönne rosszul? Álomesküvő rovatunkban minden gondodra megoldást találsz! Segítünk, hogy a nagy nap tökéletes legyen! nlc.hu/alomeskuvo »

+1: Maradjunk önmagunk!

Ne feledjük: a legfontosabb, hogy a cseles praktikák során sose tegyünk olyat, ami személyiségünknek, akaratunknak ellentmond!

Extra tippünk: Ha még nem találtad meg a párod, de vágysz valakire, próbáld ki te is Párkereső szolgáltatásunkat. Klikk ide! »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top