Szex

Orgazmus a fejed búbjától a lábad kisujjáig

Régen volt, amikor a nő csak hagyta magát, és az orgazmus a nagy tabuk közé tartozott, de hiába élünk modern időket, nekünk, nőknek még mindig számtalan dolgot kell megtanulnunk saját testünkről, saját gyönyörünkről és a szeretkezésről.

Vigyázz, hogy mit kívánsz!

Manapság divatosak a keleti bölcsességek, és legtöbbször kellemes elmerülni bennük, mert a nyugati gondolkodásra jellemző „húspiachoz” képest igazán és mélyen foglalkoznak a lélekkel. A női lélekkel, amely igen bonyolultnak tűnik, sőt a férfiak azt tartják róla, hogy megismerhetetlen. Bár úgy tűnik, az utóbbi évtizedek szexuális szabadossága a nők malmára hajtja a vizet (szabad beszélni mindenről, nincsenek már tabuk meg elhallgatások, és szabad szeretkezni bárkivel kötöttségek nélkül), mégis, ez a nagy szabadság ugyanannyit árt a nőknek, mint amennyit használ. A régi frusztrációkat újak váltották fel, tehát a helyzet még közel sem tökéletes.

A nők ugyanis nem úgy gondolkodnak, mint az ízig-vérig nők – erre nincsenek mintáik –, hanem másolják a férfiakat, hiszen most már egy nőnek is szabad, amit egy férfinak, és férfi módra igyekeznek futó nemi kapcsolatokba bonyolódni. A férfiaknak és a nőknek ugyanannyit és ugyanúgy szabad, viszont téves elképzelés, hogy mindkét nem ugyanarra vágyik. A futó kalandok végtelen sorában egyetlen nő sem találja meg, amit keres, hiszen lelke mélyén egészen másra vágyik: érzelemmel átfűtött szexre. Olyan szexre, amelyben nemcsak a testét igényli a férfi, hanem a lelkét is.

 

Nagyanyám, anyám, én

Sok vitára ad okot, hogy ősi, genetikailag kódolt vágy vagy félig tudatosan, félig tudat alatt belénk nevelték, hogy a nő érzelemmel keveri a szexet. Az utóbbit cáfolni látszik, hogy a legnagyobb libidóval megáldott, szexuálisan szabados nő is „lenyugszik” egy idő után, ráun a futó kalandokra, és hűséges-kedves feleségként ugyanolyan boldognak érzi magát, mint vágyra járó éjszakai pillangóként. Így nem az a kérdés, hogyan tudunk mi, nők merészebb pasik lenni, mint a férfiak, hanem az, hogyan találjuk meg az igazi és élvezetes nőiességet. Dolgunkat az nehezíti meg igazán, hogy a nyugati kultúrában nincsenek olyan minták, amelyeket örömmel követhetnénk, a tanulás pedig

hosszú és időigényes, illetve sokszor valódi segítség nélkül maradunk, és egyedül kell „kikaparni magunknak a gesztenyét”.


Szex és a tao

Több mint kétezer évvel ezelőtt úgy tekintettek a szexre, mint a mindkét nem számára a testi és a lelki egészséghez nélkülözhetetlen dologra. Ez az elgondolás, akárcsak a tao, nem mesterségesen létrehozott bölcselet, hanem ötvözte az emberek veleszületett merészségét a körültekintéssel és a jó időzítéssel. Semmit sem kell elsietni, semmit sem kell görcsösen akarni, viszont bátorság és ismeret nélkül nem lehet előrébb jutni.

A taoista ember nem önmagáért a tökéletességért tevékenykedik, hanem saját életét alakítja egészségesebbre és élvezetesebbre. Persze eközben gyakran eljut a tökéleteshez is. A taoista nő nemcsak azért akar jobb szerető lenni, hogy minél jobban kiszolgálja a férfi igényeit, hanem azért, hogy orgazmusa mélyebb és teljesebb legyen. A szeretkezés taojának tanai – az ejakuláció szabályozása, a nő kielégítésének fontossága és megértése, valamint hogy a férfi orgazmusa és ejakulációja nem feltétlenül egy és ugyanaz a dolog – szintén a látható dolgok mögötti lényegre helyezik a hangsúlyt. A nő energiák (jin) összhangba kerülnek a férfi- (jang) energiákkal, és a szexben is elérhető az egyedülálló lelki béke, amely az állandó, meleg és örömteli szerelemből fakad.


Elmélet után gyakorlat

Képmutatás lenne az orgazmusról úgy beszélni, mint egy tökéletes lelkiállapotról, közben pedig szó nélkül hagyni a technikát és az ügyességet. A taoista feljegyzések sem az elmélettel foglalkoznak, hiszen a cél könnyen és egyértelműen azonosítható, hanem megfigyelésekről, szeretkezési módokról és döfési technikákról oktatnak, viszont az is téves elgondolás, hogy a „szeretkező fecskék” vagy a „sötét énekes kabóca az ághoz tapad” közösülési helyzet már maga a tao.

A nőnek, ha szeretné átélni a mély orgazmust, amelyről a taoisták beszélnek, három dolgot kell megismernie, azonkívül, hogy keres egy partnert, akivel együtt új utakon járhat.

1. Önmagát, azaz teste és lelke működését, sőt a vágyait is. A test könnyebben kiismerhető, azonnali és egyértelmű reakciókat ad, ha egy érintés jó, izgató vagy kellemetlen. A test felfedezésének egyik módja az önkielégítés, a másik, ha megfigyeljük, hogyan reagálunk egy-egy férfi érintésére, de messze kerülünk a tao lényegétől, ha csak a mechanikus érzésekre koncentrálunk. A lélek átverésében és a fontos dolgok elkendőzésében mi, nők igen jók vagyunk. Éppen ezért talán az a legfontosabb, hogy sohase féljünk beismerni, hogy tévedtünk (csak rövid távon kielégítő ideákat kergettünk), vagy hogy egyszerű, már-már közhelyesnek számító vágyaink vannak (értsd: boldogság, béke, nyugalom). Sohasem szabad elfelejtenünk, hogy testünk is változik, így nemcsak kamaszéveink elején kell felfedeznünk, hanem mindig és újra követni változásait, akárcsak a lélek változásait. Legyél nagyon gyengéd magaddal, annyira gyengéd, ahogy szeretnéd, hogy egy férfi hozzád érjen.

2. A nőnek meg kell ismernie a férfit. De nem csak úgy általában a férfiakat, hanem azt a férfit, akivel szeretkezik. Ehhez viszont időre van szükség, és itt nem hónapokra vagy évekre gondolok, hanem a hosszú szeretkezéshez szükséges időre. A „na, csináljuk gyorsan, mert még el is kell mosogatnom” nem éppen helyes hozzáállás, és bár nem marad el az orgazmus sem a férfinál, sem a nőnél, legtöbbször csak gyors és felszínes kielégülést hoz. A rutin és a megszokás rossz tanácsadó, inkább úgy érintsd meg partneredet, mintha most találkoztál volna vele először, és a legkülönlegesebb férfi lenne az univerzumban.

 

3. Fel kell fedezni azokat a szeretkezési helyzeteket, amelyben mind a testi adottságok, mind pedig a fokozódó érzések a legkedvezőbbek. A választáshoz nélkülözhetetlen, hogy ismerjük a közösülési pozíciókat, lehetőleg minél többet, de saját és partnerünk vágyai és fantáziája úgyis megteremti az ideális helyzeteket. A fantáziának viszont olykor kell az ihlet, és a taoista közösülési módok, illetve rajzok kellemes alapot biztosítanak. Legyél bátor, kísérletező, de ne a legnagyobb lepedőakrobata címre pályázz, hanem inkább a lassú és hosszas szeretkezést keresd. Olyan lassan érjétek el az orgazmust, mintha lassan, de kitartóan egy óriási hegyet másznátok meg.

 

Tao.lap.hu
Párkapcsolat.lap.hu
Orgazmus.lap.hu

Tippünk: ha még nem találtad meg a párod, de vágysz valakire, akivel végigrandizhatnád a nyarat, próbáld ki Te is Párkereső szolgáltatásunkat. Klikk ide! »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top