Szex

Szuperszexbajnokság

A jó szex pozitív hatásaival mindannyian tisztában vagyunk, és kellő nyitottság esetén számtalan lehetőségünk kínálkozik a továbbfejlődésre is.

Bumm. Bumm. Bumm. Bumm-bumm-bumm. Bummbummbummbummbumm… és még sok-sok kifogyhatatlan bumm. A helyszín egy távoli ország távoli szállodája, a főszereplők pedig nem mi vagyunk, hanem a szomszédaink, akiktől néhány centi fal választ el mindössze, amelynek vékonysága ellehetetleníti a pihenésünket. Amikorra elszenderednénk végre, kezdődik az újabb futam. Tétre. Helyre. Befutóra. Egy biztos, örökkévalóságig tart. És ez már negyedik napja így megy. Az étteremben, a parton, a hallban, mindenütt azt lessük, kik lehetnek nagy étvágyú szomszédaink. Ifjú szerelmesekre tippelnénk, de az alváshiánytól betompult hatodik érzékünk csal: lelepleződésükkor (spontán találkozás az erkélyen) régi motorosnak tűnnek. Ekkor már régóta azt találgatom: mi hajtja őket orgazmusról orgazmusra? Az a benyomásom támad, hogy egy képzeletbeli díjért hajtanak, amelyet – ha létezne – bizonyára valahogy így neveznének el: szuperszexbajnokság. A lényege pedig ebből áll: minél többször, minél hevesebben, minél hosszabban.

 

 

Korlátlan lehetőségek birodalma

Soha nem volt ilyen könnyen hozzáférhető a szexuális gyönyör, mint napjainkban. Eleinte voltak a szexújságok, a telefon hozta magával a telefonszexet, az internet a kifogyhatatlan mennyiségű szexportált és a virtuális szexualitást. Ez utóbbi a kényelmeseknek kedvez, még hús-vér partner sem kell hozzá, elég a szenzoros holmiba meg a speckó sisakba belebújni. (A múltkor mesélte egy ismerősöm, hogy két éve van barátnője a neten. Igen, nem elírás: a neten. Még sosem találkoztak. Nem kell értük aggódni, mert szexelnek is. A fiú ül Budapesten, a lány New Yorkban, és kerek a világ.)

Jövőkutatók szerint nem vagyunk már messze attól sem, hogy robotokkal pótoljuk a partner hiányát, ha szexuális vágyunkat szeretnénk kielégíteni. Sőt mi több, ezek a robotok akár együttélésre is alkalmasak lesznek. Hogy ez jó-e, vagy rossz, döntse el mindenki maga, mi pedig kanyarodjunk vissza a szuperszexbajnokokhoz, akik közöttünk járnak.

Néha a látszat csal, mint ahogy az Amerikai pite című filmben is kiderült, hogy a jókislány-külső és az eseménydús furulyatábor jól megférnek egymással. Vagyis a „szexbajnokok” nem mindig hangoskodó vagy sejtelmesen pillogó kérkedők, meg aztán egyébként is beszél helyettük a testük. Elég felidéznünk, milyen remekül érezzük magunkat egy jól sikerült éjszaka után. Olyan ez, mint a kábítószer, ha valakivel igazán frenetikus, egyre többet és többet akarunk belőle.

Tartós hiánya is tüneteket produkál: szex híján csalódottá, keserűvé, rosszkedvűvé válunk, és kételkedni kezdünk a vonzerőnkben. Arról pedig végképp nem szívesen beszélünk, ha a partner ugyan adott volna, de már régen kihűlt a hitvesi ágy.

 

Vonzások és igazságok

• Egy kutatásban a megkérdezettek 79 százaléka állította, hogy a titkos légyottok izgalmasabbak a megszokott partnerrel való összebújásnál. A kalandozók 70%-a bulin, 56%-a bárban és 43%-a nyaraláson csípi fel alkalmi partnerét.

• Azok, akik gyakrabban jutnak el a csúcsra, hatékonyabb kommunikációra képesek, és nyitottabban beszélnek a szexuális vágyaikról és igényeikről.

• Egy vizsgálatban azt kérdezték egy diákcsoport tagjaitól, hogy ha az utcán szembejönne velük a másik nem legvonzóbb teremtménye, és megkérdezné, hogy ágyba bújna-e vele, a fiúk 72%-a igenlő választ adott, míg a lányok mind elutasítanák e gyors felhívást.

• Bizonyított tény, hogy a nők periferiális látása jóval fejlettebb, mint a férfiaké, akik szinte csőlátással rendelkeznek. Miközben gyakran vádoljuk a pasikat azzal, hogy leplezetlenül megbámulják a nőket, igazából mi is megnézzük az ellenkező nemet, csak éppen észrevétlenebbül mérjük fel a terepet, amit a környezeti észlelésben gyengébb pasik nem szúrnak ki.

Bajnoki szex = túlszárnyalni önmagunkat

Ha a munkánkban nem ismerünk 99 százalékos teljesítményt, a testünkön nem tűrünk meg két kilónál több felesleget, megválogatjuk, mit eszünk, mit iszunk, miért elégednénk meg középszerű szexszel? Főként, ha mások maratoni képességekről hencegnek körülöttünk. Így vált a 21. század egyik szemfényvesztésévé a „bajnoki szex”, ahol nem az érzelmek, hanem a szexualitás milyensége dominál. A cél: túlszárnyalni saját addigi határainkat. Még többször, még nagyobb magaslatokkal, még hihetetlenebb helyeken, még fáradhatatlanabbul (esetenként még több partnerrel). Igazi győztesnek azonban akkor számítunk, ha önmagunknak és másoknak is bebizonyíthatjuk: a vágy – amely oly ellenállhatatlanná tesz minket – konzerválható. Ha önmagunk túlszárnyalása a cél, akkor minden egyes légyottot sorsdöntő randevúként élünk meg, amely arra ösztönöz, hogy a legjobb formánkat hozzuk. Elég egy csók, és máris százmilliárd idegsejtet mozgósító hormonkoktél kezd zsibogni az agyunkban. Szeretkezés közben rengeteg endorfin szabadul fel, amitől boldognak, gondtalannak érezzük magunkat. Már annak az embernek a közelsége, aki iránt vonzódunk, annyira felfokozott állapotba repít minket, amitől automatikusan jobb lesz a kisugárzásunk. Például ha egy olyan partira igyekszünk, ahol vágyunk tárgyával találkozhatunk, a sminket és a „hogyan tűnjünk 3 kilóval könnyebbnek?” kérdését elintézik helyettünk a hormonok. A vérkeringés-serkentő adrenalintól enyhén kipirul a bőrünk, pupilláink kitágulnak, az energiánk megsokszorozódik. Ösztrogénszintünk emelkedésétől csillogóbb lesz a hajunk, feszesebbnek tűnik a bőrünk, és a testünket is áramvonalasabbnak érezzük. A rendszeres (és sűrű) szexuális élet jutalma a DHEA- és a HGH hormon is, amelyek serkentik a zsíranyagcserét és lassítják az öregedési folyamatokat.

Lou Paget
Lou Paget

Tanulni csak a kezdők lelkesedésével lehet

Aki szeretné behozni a lemaradást, és elkápráztatni a partnerét, ezer helyről szívhatja magába a tudást. A női magazinok témába vágó cikkein kívül sokat segíthet az erotikus irodalom, a szexlapok, a pornó-DVD-k, és valószínűleg mi sem vagyunk már messze attól, ami Amerikában valóságos trendként hódít: workshopszerű találkozókon javíthatjuk technikáinkat.

Itt van például a szexpapnőnek is nevezett Lou Paget, aki 1993 óta tart szemináriumokat a szex témáiban. Szemináriumai és könyvei anyagát a mögötte álló 20 évnyi gyűjtőmunka és tapasztalat támasztja alá. (Magyarul eddig egy könyve jelent meg Örömszerzés tabuk nélkül – Női titkok férfiaknak címmel.) Előadásain, amelyeket férfiak és nők vegyesen látogatnak, olyan tanácsokkal látja el a résztvevőket, amelyekkel élvezetesebbé tehetik a szexuális életüket. Ő maga egyébként így definiálja a jó szexet:

„Sokkal több, mint egyszerű nemi aktus. Különösen nagy szerepet kap a csókolózás, a megfelelő simogatás, valamint a mindig megújuló kísérletező kedv. Már a kapcsolat elején túlságosan keveset játszadoznak egymással a párok, és így fel sem fedezhetik, milyen sokszínűen tudnának egymásnak örömet szerezni. A tökéletes szerető mindig kíváncsi kezdőként viselkedik.”

 

Ha szemérmesebbek vagyunk (de csak egy kicsivel), szervezhetünk a tengerentúlon már szintén nagy népszerűségnek örvendő dildopartikat is, ahol a szakember házhoz jön, és beavat minket az ismeretekbe. Ezeken a kis találkozókon már nem a legújabb süteményrecepteket cserélik ki a nők, és nem a gyerekeik rossz jegyeire panaszkodnak. A tapasztalatcserén kívül a legfontosabb céljuk, hogy újra elkápráztathassák férjeiket az ágyban. Nemes kezdeményezés…

Tippünk: próbáld ki Te is Párkereső szolgáltatásunkat. Klikk ide! »

Párkapcsolat.lap.hu
Erotika.lap.hu
Romantika.lap.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top