Szex

Gésák: titkok és valóság

Legendák és mítoszok színesítik a gésákról kialakított képet, bár sokan úgy gondolják, õk sem jobbak az örömlányoknál. Egyszerre csábító és riasztó az életük - saját korlátainkon is túl kell lépnünk, hogy megismerjük õket.

Nem csak hegyek és óceánok állnak köztünk és a japán kultúra között, hanem évszázados másként gondolkodás, valamint misztikum és előítéletek. A japán ember nem szeret idegeneket fogadni a házában, viszont nagyon szeret vendégeskedni, illetve az ügyeket terített asztal mellett intézni. A háziasszony azonban hosszú évszázadokig nem lehetett részese a társasági összejöveteleknek, viszont női energiák nélkül nem élvezetes a társalgás és a hangulat, ezért a házon kívüli vendégeskedésnél gésák helyettesítették a feleségeket. A teaházakban (ocsajákban) is ezek a művészi érzékkel megáldott hölgyek képviselték a nőiességet – elsősorban bájos csevegéssel, tánccal, zenével, játékokkal szórakoztatták a vendégeket.






A gésa megtestesítette mindazt, ami a női ideállal szemben elvárás volt és elvárás még a mai napig: a társaság dísze és lelke volt, továbbá szép és okos, mozdulatai és társalkodása elegáns, jártas volt a politikában, irodalomban, művészetekben, sőt még a gazdasági kérdésekben is. Fellépése magabiztos volt és célravezető, érzelmi függetlensége miatt mindenkihez egyformán kedves volt. Információt nem adott tovább és vissza se mondott. Ugyanakkor a gésa a tehetős emberek luxusa is volt: feleség egy éjszakára. A gésák jól ismerték a csábítás eszközeit – fanszőrzetüket borotválták, csengővel ellátott kis golyókat helyeztek el hüvelyükben, így szórakoztatták a férfiakat, és ismerték a fogamzásgátlás különböző módszereit is.






Arthur Golden felkavaró könyvet jegyzett le Egy gésa emlékiratai címmel. Egy japán gésa mesélt életéről attól kezdve, hogy 9 éves korában bekerült egy gésa házba és kemény harcok árán gésává vált. A megható könyvből film is készült, amely várhatóan idén márciusban kerül a mozikba.





Kimonó, fehér arc, vörös ajkak

A gésák, a prostituáltakkal ellentétben, elöl kötős kimonót viseltek, ugyanúgy, mint a hagyomány szerint a feleségek. Kezdetben a gésák férfiak voltak és csak szórakoztatással foglalkoztak, akárcsak a mai női gésák. Viszont voltak olyan évszázadok, amikor különleges szeretőként be kellett illeszkedniük a japán tradíciók közé.





A szabatos és befolyásos kurtizánok hatására szigorú keretek közé szorították a gésák öltözködési szokásait, még hajdíszeik számát is megszabták. Így alakult ki, hogy szépségük kiemelésére a gésák arcukat fehérre, ajkaikat pedig vörösre festették, illetve nyakszirtjükre piros vonalat rajzoltak. A gésák tökéletesre fejlesztették, hogy jelenlétükben szikrázzon a levegő. Tapintható volt az erotikus kisugárzásuk és vonzerejük. A gésát nem lehetett csak úgy, pénzért megvásárolni, hanem el kellett bűvölni, mert a gésa szabadon dönthette el, hogy kivel bújik ágyba.


Mindennapok





Hanamacsiban (kijelölt városrészben) éltek és dolgoztak a gésák, akik különböző társadalmi osztályokból kerültek ki és csak személyes ajánlás alapján, bemutatás után kerültek a gésa házba (okija-ba), ahol először szolgálóként dolgoztak. A legtöbb lány 15 éves korában kezdte meg a tanulást, de voltak olyan szegény családból származó kislányok, akiket 9-10 éves korukban adoptáltak és családjuk tetemes összeget kapott utánuk. 

A gésa jelölteknek (maikoknak) nem csak a viselkedési és öltözködési szabályokat, szokásokat, rítusokat kellett megtanulni, hanem jártasságot kellett szerezniük különböző művészetekben és tudásukat szigorú vizsgákon bizonyítaniuk is kellett. A maikoknak el kellett érniük, hogy egy idősebb gésa (oneszan) megkedvelje és pártfogásába vegye őket, gyámkodjon felettük, mert a gésák tanulásának alapja a megfigyelés és utánozás volt.






Fontos pillanatok

Mint minden lány, a gésa jelölt életében is fontos esemény volt a szüzesség elvesztése, bár a maikoknál egészen más okokból, hiszen az ő szüzességüket árverésre bocsátották. A maiko számára nővére (oneszan) egy tucat férfit választott ki, akiket a gésa jelölt megajándékozott egy ekubo nevű süteménnyel, és akik ezután a teaház vezetőjénél licitálhattak a maiko szüzességére (mizuagéjára). Az vehette el a lány szüzességét, aki több pénzt ígért. Hosszú tanulás és szigorú vizsgák után a gésa 5-6 évet töltött a gésa házban és ez alatt az idő alatt leszolgálta mindazt, amit az okija rá fordított – mind anyagilag, mint érzelmileg. Ezután szabaddá vált és maga irányította életét, amelyben fontos szerepet kaptak törzsvendégei és pártfogói, akik anyagilag támogatták.








Hogyan kell használni a gésa golyókat?
Helyezd az egyik golyót hüvelyedbe, majd szorítsd össze a medencefenék izmait és próbáld meg bent tartani. Ezt a gyakorlatot csináld meg naponta kétszer, legfeljebb 10-15 percig. A hatás már két hét múlva érezhető. Ha a golyót sikerül bent tartanod és nem csúszik ki, elkezdheted a gyakorlatot két golyóval, ahogyan a gésák is csinálták. Három hónap után már nem kell naponta „edzened”, heti néhány alkalom segít szinten tartani az intim izomzatot. 

Ti írtátok: Gésa golyók »
Gésákról elnevezett golyók


A gésák saját egyéniségüket ötvözték a hagyományokkal és a szokásokkal, képesek voltak egyszerre a szoba díszei és buja szeretők lenni. Fontos leckéket vehetünk hát tőlük nőiességből – még akkor is, ha életünk teljesen más mederben folyik -, hiszen mi is ugyanazt szeretnénk, mint ők: elcsábítani a férfiakat.

A gésákról elnevezett, fonallal összeerősített, apró súlyokkal ellátott két golyót nem csak a férfiak felajzása és szórakoztatása miatt helyezték hüvelyükbe. A gésa golyók rendszeres használata a mai nők számára is igen kedvező, mert növeli a szeretkezés élvezeti fokát mindkét fél számára, segít megérezni a hüvelyi orgazmus ízét. A hüvelyizomzat erősítésén kívül a húgycső és a végbél izomzata is fejlődik. Ezek az izomcsoportok igen kis figyelmet kapnak fiatal éveinkben, pedig rendszeres karbantartásukkal sokáig megőrizhetjük nőiességünket az élet minden területén, és saját egyéniségünket összekapcsolhatjuk a gésák tudásával.





Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top