Szex

A feledhetetlen első csók tízparancsolata

Nyilván történt már veled olyan, hogy ott állt előtted a pasi, aki után régóta sóvárogtál, megcsókolt, de pont ekkor tört meg a varázs. Az első csók meghatározó és emlékezetes pillanat – megmutatjuk, mire ügyelj a kirobbanó hatás érdekében.

1. Higiénia
Egy csók előtt természetesen nem kell órákig tervezgetni az eseményt az íróasztalnál ülve, de minimális felkészültség ajánlott. A fogmosás, a mindig kéznél lévő mentolos rágó vagy a kiszáradt ajkak elleni szőlőzsír például ezek közé tartozik. Ugyan jó dolog, ha az ellenkező nem tagjai elájulnak a csókunktól, de nem árt, ha ezt nem a rossz leheletünk miatt teszik!

A feledhetetlen első csók tízparancsolata


2. Kezdeményezés

A 21. században párkapcsolati szabályokról szentírásként beszélni buta dolog, mivel minden szabályra léteznek kivételek, de az esetek többségében máig tartja magát a szokás, hogy az első csókot illik a férfinak kezdeményezni. Ha ez valamilyen oknál fogva nem jönne össze (mondjuk, a delikvens gyávasága miatt), nyugodtan vedd át a kezdeményezést, de azért ilyenkor nem árt belegondolni: biztos olyan partnert akarsz magadnak, aki még ahhoz is gyáva, hogy megcsókoljon?

3. Jeladás
Ugyan az esetek többségében nem a nő kezdeményezi az első csókot, viszont ő adja le a próbálkozást bátorító jeleket. Ne gondolkozzunk bonyolult matematikai kódokban, a dolog sokkal egyszerűbb. Szemkontaktussal, közelebb húzódással vagy akár verbális játszadozással is könnyen a tudtára adhatjuk kiszemeltünknek, mit is várunk tőle.

A feledhetetlen első csók tízparancsolata


4. Helyszín

Mivel többnyire a férfi kezdeményez, ezért a „hol próbál megcsókolni” problematikája elsősorban az ő hatáskörébe tartozik, de abba a gyengébbik nemnek is lehet beleszólása, hogy hol nem engedi magát. Nem árt, ha az adott helyen csak kettesben vagyunk, így adott az intim hangulat, de akár egy emberekkel teli táncparkett vagy egy padokkal teli szép, de zsúfolt park is ideális választás, hiszen ott egy csókolózó párocskán senki nem szokott fennakadni. Még ha tetszik is a kiszemeltünk, nyugodtan utasítsuk el a közeledését, ha a munkahelyünkön, sok barátunk/rokonunk előtt vagy rendkívül alkalmatlan helyszínen (pl. templom, temető) dobja be magát.

A feledhetetlen első csók tízparancsolata

A szerelmeslevél-írás tízparancsolata »

5. Megcsókolhatlak?
Ha a „megcsókolhatlak?” kérdéssel nyit a másik fél, eléggé elbizonytalanodhatunk. Kicsit lúzerszagú a dolog, ha a leadott jeleink után még mindig nem biztos magában, de azért ne hamarkodjuk el az ítélkezést. Attól, hogy illedelmesebb a kelleténél, még lehet, hogy bitang jól csókol.

6. Üres száj

Talán triviálisan hangzik, de legyen üres a szánk, ha egy másik száj közelít felé. Vegyük ki a rágót, köpjük ki a cukorkát, és pláne nem szerencsés, ha éppen sült kolbász rágása közben kerül sor ajkaink találkozására.

7. Add át magad a pillanatnak!
Ne izgulj túlságosan, engedd el magad! Nem állásinterjún vagy, hanem éppen egy neked kis szerencsével tetsző férfi próbál megcsókolni. Ne járjanak a gondolataid máshol, egyszerűen add át magad a pillanatnak és az érzésnek!

A feledhetetlen első csók tízparancsolata


8. Technikák

A csókolózás gyakorlati dolog, elméletben szinte lehetetlen tanítani, de akad pár dolog, amelyre azért nem árt odafigyelnünk. Az első csókot ritkán követi közvetlenül a szex, így nem kell rögtön egészben lenyelni a másikat, és a nyáltermelésünk legnagyobb részét is tartsuk meg magunknak. Ha túlságosan szűzies, szinte csak pusziszerű csókokra vagyunk hajlandóak, ne csodálkozzunk azon, ha a partnerünk azt fogja gondolni, hogy az ágyban sem vagyunk valami tüzesek. Csókolózásnál határozott előny, ha a szemünk csukva van, ugyanis egy nyitott szemmel csókolózó pár kívülállóként nézve is kissé bizarr látvány.

9. Az első fejezet legyen rövid!
Bár nem árt a szenvedély, az első csóknál jó, ha némi visszafogottsággal párosul. Ajánlott pár másodperc után megszakítani, és egy rövid szemkontaktussal ellenőrizni, mennyire arattunk sikert.

10. Kövesse a második!
Az első csók ugyan nagyon fontos, de még ennél is fontosabb, hogy kövesse a második. Ha már itt tartasz, jó eséllyel gondolod, hogy partnered elégedett volt a teljesítményeddel.

Sz. Mikus Editet, a Nők Lapja Cafe szexológus szakértőjét kérdeztük az első csók szerepéről egy párkapcsolatban.

Ahogy csókol, úgy szeretkezik…

„A szex nem az ágyban kezdődik, hanem az első vágyakozó pillantásnál, simogatásnál, amelytől megborzong az ember, és testi valósággá a csókkal válik. A csók már maga a szex, hiszen mímeli az aktust: az első alkalom, ahol test a testbe hatol, leigáz, bekebelez, megadja magát, és befogad… Az első csóknál így el is dőlhet minden! Hiszen úgy csókol mindenki, ahogy szeretkezik, és ezt vagy tudja magáról, vagy nem. Háromféle ősi ösztönös párválasztási módszerünk van: választunk kisugárzásra (aurára) – ami megfejthetetlen rezgés, összehangolódás –, ízre és illatra. Ezek a választások sohasem tudatosak! Megmagyarázhatatlan vonzerőt vagy taszítást tartalmaznak. Furcsa, de valahol legbelül minden nő és férfi az ellenkező nemű szülő alapenzimjeinek lenyomatát keresi a másikban. Kiszagoljuk, megkóstoljuk, megtapintjuk, megérezzük a másikat, mint csecsemőkorunkban tettük, és a szülőhöz való hasonlatosságban a biztonságot keressük.

Az első csók már a leheletnél kezdődik, ezért nem mindegy, hogy valaki mennyit ad a szájhigiéniára (fogmosás, általános fogápolás, dohányzás, alkoholos szájszag, fokhagyma és társai), milyen az ajka (bársonyos, telt vagy kemény, esetleg szúrósan elhanyagolt, túlfestett stb.) Van, aki úgy csókol, mintha nem is tenné, és legszívesebben visszavonná a csókját, bizonytalan, nem adja magát. Van, aki buldog kutya módjára csöpögő nyálasan körbenyalogatja a partnerét, hogy utána törülközni kell… Sokan előző életükben valószínűleg gégészek voltak, mert nyelvükkel is a partner manduláját keresik, és fuldoklásra késztetik… (Ők általában az ágyban is erőszakosak, leigázóak és önzők.) Van, aki után mindkét fél szája bepirosodik, és letagadhatatlan, hogy csókolóztak – ők óvatlanok és túl hevesek. Az igazi csók nagyon finom, keresgélő, játékos, nem nyálas, összetapadós, érzéki. Ismerkedik a győzelmi vágy helyett. Vele érdemes folytatni!”

Csók.lap.hu »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top