Szépüljünk

Ezt mindenkinek tudnia kell a zuhanyzásról

Szívesen zuhanyzol, vagy inkább fürdeni szoktál? Az a lényeg, hogy jólessen a tisztulás. Amikor a tusolás mellett döntesz, az biztos, hogy jól választasz. A váltózuhany pedig a legjobb dolog a bőrnek. Elmondjuk, miért.

Zuhanyzás vagy fürdés? – teszik fel a kérdést sokan. Mert ahogyan a kutya- vagy macskarajongók körében is vérre menő, végtelen viták kerekednek ki abból, hogy melyik az igazi barát, úgy a zuhanyzás és a fürdés szerelmesei is gyakran folytatnak végeláthatatlan értekezéseket arról, hogy miért jobb és egészségesebb egyik vagy másik. Azt azonban egyik csapat sem tagadja, hogy bizony mind a tusolás, mind a fürdés tartogat olyan kellemes pillanatokat, amiért leteszi az ember a voksát mellette. Összeszedtük, mit kell tudni a tusolásról.

A zuhanyzáspártiak egyik legfontosabb érve a tusolás mellett az, hogy jóval rövidebb idő alatt friss és üde lesz az ember. Arról nem is beszélve, hogy ha nem állunk a zuhany alatt 3-4 percnél tovább, akkor bizony a vízszámlánk is érezhetően kevesebb, mint ha mindennap kádban fürdőznénk. A folyó víz varázsa vagy inkább a tisztító hatása sokakat sarkall arra, hogy ilyen módon szabaduljanak meg a fáradtságtól és a piszoktól, izzadtságtól. Ráadásul tusolás közben nemcsak tisztálkodni könnyebb, mint a fürdőkádban, hanem alaposabban is tehetjük azt.

Ezt mindenkinek tudnia kell a zuhanyzásról

Akik a váltózuhanyra esküsznek, soha nem cserélnék le a tusolást a fürdéssel. Még akkor sem, ha egy relaxáló ázás sokszor aranyat ér. Ahogyan a váltózuhany is, amely felpezsdíti a vérkeringést, fokozza a bőr rugalmasságát és feszessé teszi a kötőszöveteket. A nyirokrendszerre is jó hatással van. Érezhetően hidratáltabbá teszi a bőrt, és általában kevesebbet izzadunk tőle. Azt javasolják, hogy a meleg víz kb. 38 fokos legyen, míg a hideg ne legyen hűvösebb 10 foknál. A tusolást meleggel érdemes kezdeni, és fokozatosan kell hidegre váltani. Az utolsó fázis legyen hideg, hogy a frissesség velünk maradjon. Utána pedig alaposan dörzsöljük át a bőrünket törülközővel, hogy eltávolítsuk az elhalt hámszöveteket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top