Szépüljünk

Ezért vigyázz a szakállas férfiakkal!

Ha egy férfi szakállat visel, még nem biztos hogy hipszter. Az is lehet, hogy szexista hipszter.

Két ausztrál professzor 500, két nagyon különböző kultúrából származó, indiai és amerikai férfi bevonásával kutatta, hogy milyen összefüggés van a szakáll és a szexizmus között. A résztvevőknek a nemi szerepekkel kapcsolatos állításokról kellett megmondaniuk, hogy azokkal egyetértenek, vagy sem.

A kutatás a szexizmuson belül két kategóriát különböztetett meg: a jóindulatú szexizmust és az ellenséges szexizmust. A jóindulatú szexisták azok, akik például úgy gondolják, hogy a nőket becsülni kell, és meg kell védeni, míg az ellenséges szexisták hatalmat akarnak gyakorolni az alacsonyabb rendűnek tartott nőkkel szemben.

Ezért vigyázz a szakállas férfiakkal!

A résztvevők válaszai alapján arra jutottak, hogy a szakállat viselő férfiak mindkét kultúrában nagyobb arányban értettek egyet az ellenséges szexista kijelentésekkel.

A kutatás egyik vezetője, dr. Julian Oldmeadow szerint ez azért lehet, mivel azok a  férfiak, akiknek negatív a hozzáállásuk a nőkhöz, nagyobb valószínűséggel növesztenek arcszőrzetet, hogy ezzel is a férfiasságukat és a dominanciájukat hangsúlyozzák.

Forrás: metro.co.uk

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top