nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Szépüljünk
Ezért vigyázz a szakállas férfiakkal!

Ezért vigyázz a szakállas férfiakkal!

Ha egy férfi szakállat visel, még nem biztos hogy hipszter. Az is lehet, hogy szexista hipszter.
NLCafé
f Ajánlom

Két ausztrál professzor 500, két nagyon különböző kultúrából származó, indiai és amerikai férfi bevonásával kutatta, hogy milyen összefüggés van a szakáll és a szexizmus között. A résztvevőknek a nemi szerepekkel kapcsolatos állításokról kellett megmondaniuk, hogy azokkal egyetértenek, vagy sem.

A kutatás a szexizmuson belül két kategóriát különböztetett meg: a jóindulatú szexizmust és az ellenséges szexizmust. A jóindulatú szexisták azok, akik például úgy gondolják, hogy a nőket becsülni kell, és meg kell védeni, míg az ellenséges szexisták hatalmat akarnak gyakorolni az alacsonyabb rendűnek tartott nőkkel szemben.

Ezért vigyázz a szakállas férfiakkal!

A résztvevők válaszai alapján arra jutottak, hogy a szakállat viselő férfiak mindkét kultúrában nagyobb arányban értettek egyet az ellenséges szexista kijelentésekkel.

A kutatás egyik vezetője, dr. Julian Oldmeadow szerint ez azért lehet, mivel azok a  férfiak, akiknek negatív a hozzáállásuk a nőkhöz, nagyobb valószínűséggel növesztenek arcszőrzetet, hogy ezzel is a férfiasságukat és a dominanciájukat hangsúlyozzák.

Forrás: metro.co.uk

Megosztás Facebookon