Szépüljünk

4 tipp, hogyan világosíts hajadon természetes módon

Ha már unjuk egyszínű, sötét tincseinket, de nem akarunk mindenáron hajfestéket ragadni, érdemes kipróbálni azokat a házi praktikákat, amelyek segítségével akár 2-3 árnyalatot is világosíthatunk hajunkon, igazi napszítta hatást elérve velük. Talán a citrom ilyetén használatáról már hallottál, de gyanítjuk, hogy az utolsó tippünkre te sem gondoltál volna.

Kamilla tea

4 tipp, hogyan világosíts hajadon természetes módon

Sötétebb árnyalatú alapszín esetén kezdjük a varázslást a konyhánkban és keressük elő a kamilla teánkat. Akár 2-3 árnyalatot is világosíthatunk segítségével, de jobb, ha nem a filteres változatot választjuk a megfelelő hatás elérése érdekében.

Áztassunk fél liter forró vízbe kb 7 gramm szárított kamillavirágot, majd hagyjuk benne 15-20 percre, végül szűrjük le. Várjuk meg, míg teljesen kihűl a teánk, addig mossuk meg és kondicionáljuk hajunkat a szokásos módon, majd öblítsük át alaposan a teával. Ezt érdemes nagyobb tál vagy lavór felett végeznünk, hogy felfogjuk a lecsöpögő folyadékot és újra átlocsolhassuk vele frizuránkat, amíg az teljesen át nem itatódik vele. Ha végeztünk, hagyjuk, hogy hajunk szabadon száradjon meg.

Mire teljesen megszárad, a kamilla is kifejti világosító hatását, mi pedig átöblíthetjük újra frizuránkat, immár sima vízzel.

Citrom

4 tipp, hogyan világosíts hajadon természetes módon

Ha citrommal szeretnénk hajunkon világosítani, érdemes vele megvárni az igazi jó időt, ugyanis némi napsütésre is szükség van, hogy kifejtse hatását.

Érdemes egy utántölthető szórófejes flakonba tenni a keveréket, amely két evőkanál frissen facsart citromléből és két deciliter langyos vízből áll. A folyadékkal átfújhatjuk teljes hajkoronánkat, vagy csak néhány vékonyabb tincset is – ez esetben ügyeljünk rá, hogy az arcot keretező tincseket ne hagyjuk ki és egyszerre mindig csak kevés hajat fogjunk össze. Ha végeztünk ezzel, 1-2 órára üljünk ki a napsütésbe, a nap fényétől és melegétől ugyanis a citrom világosító hatása jobban aktiválódik. Persze ne a déli órákat válasszuk ki hozzá és el ne feledkezzünk a fényvédelemről sem!

Ha letelt a hatóidő, alaposan öblítsük át hajunkat, majd gondoskodjunk egy kis plusz ápolásról is, mondjuk némi kókuszolajos maszk segítségével, hiszen a mégiscsak citromsavat hívtunk segítségül a világosításhoz.

Fahéj

4 tipp, hogyan világosíts hajadon természetes módon

A fahéj segítségével a kamillateához hasonlóan 2-3 árnyalatot is világosíthatunk hajunkon, ami már határozottan látványos eredménynek számít. Sötétbarna hajból világosat csinál, világosbarna haj esetén pedig némi vöröses árnyalatot is csempész frizuránkba.

A világosító pakolás elkészítéséhez egy evőkanál őrölt fahéjhoz adjunk hozzá két evőkanál mézet (ha megoldható, nyers mézet használjunk) és egy kevés olíva olajat, maximum egy evőkanálnyit. Jól keverjük össze, majd fél evőkanál hajkondicionálót adjunk hozzá és szintén dolgozzuk össze a masszát. Hasznos, ha teszünk hozzá kondicionálót, ugyanis jóval egyszerűbb lesz így lemosni majd hajunkról a pakolást. Ha túl sűrű, egy evőkanálnyi vizet adjunk hozzá, hogy könnyebben el lehessen oszlatni a hajon. Hagyjuk fél órát állni!

Közben fésüljük át a hajunkat és egy kicsit nedvesítsük be. Nem kell, hogy csöpögjön belőle a víz, elég ha egy nedves hajkefével átfésüljük. Vigyük fel hajunkra a pakolást, kis adagokban, ügyelve rá, hogy egyenletesen jusson mindenhová belőle. Ha végeztünk, tekerjük fel a hajunkat fejtetőnkre, rögzítsük és fedjük be zuhanysapkával, ugyanis a következő 6-8 órát így fogjuk tölteni. Emiatt egész éjszakára is magunkon hagyhatjuk, csak terítsünk egy törölközőt párnánkra, nehogy összekenjünk mindent, mire felkel a nap.

Ha letelt a hatóidő (4 órát minimum húzzunk ki vele akkor is, ha nem akarunk így aludni), alaposan öblítsük át hajunkat, akár többször is, hogy a pakolás teljesen lejöjjön hajszálainkról.

Vodka

4 tipp, hogyan világosíts hajadon természetes módon

Bizony, nem csak finom koktélt készíthetünk vele, de hajunkat is világosíthatjuk segítségével. Öntsünk egy deciliter vodkához két deciliter szódát egy szórófejes flakonba, keverjük össze és fújjuk át vele hajunkat egyenletesen, hogy mindenhová jusson belőle.

Érdemes kicsit többet is készíteni belőle, ugyanis a következő egy-két órát egy napágyban heverészve kell töltenünk, jól jöhet egy ütős kis koktél a várakozás perceire. Ha letelt a hatóidő, öblítsük át hajunkat alaposan, majd egy kis hajbalzsam használatával fejezzük be a műveletet. Csirió!

A fenti adagok vállig érő, félhosszú hajhoz vannak számolva, ha ennél rövidebb vagy hosszabb a hajad, változtass kicsit a mennyiségeken.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top