Szépüljünk

Hosszú hajat szeretnél? Tippek hajnövesztéshez

Meguntad a rövidet, és megint hosszú hajat szeretnél? Ha végképp elhatároztad magad a hajnövesztés mellett, akkor egy időre biztosan elbúcsúzhatsz a fodrászodtól, és kezdődhet a várakozás időszaka.

 A haj átlagosan egy centit nő havonta, és ezt a folyamatot nagyon nehéz siettetni. Növekedésének gyorsaságát olyan dolgok is befolyásolhatják, mint például az étkezés vagy a hormonháztartás. De mit tehetünk, hogy a hajnövesztés időszaka gyorsabban teljen, könnyebben elviselhető legyen? Íme pár tipp és trükk, hátha rövidül ez a nehéz időszak.

1. Alap az egészséges haj

Az erős, egészséges haj mindennek az alapja. Mielőtt hajnövesztésbe kezdesz, ápolni is kell. Hajpakolásokkal hozd formába a tincseidet, mert ha megjelennek a száraz, töredezett hajvégek, akkor nem tudod elkerülni az ollót, újra csak a rövid frizura marad megoldásként.

Tipp: Étcsokis hajpakolás

 

2. Vágasd rendszeresen

Azt hiheted, hogy egy kis ellentmondásba keveredtünk, de nem! Aki szép, egészséges, hosszú hajat szeretne, annak legalább három havonta le kell vágatnia a hajvégeket. Ne ijedj meg, nem sokat, negyedévente csak egy kicsi, kb. fél-1 cm megy kárba a kínkeservvel megnövesztett hajból.

3. A pixie-től a bubifrizurán keresztül vezet az út a hosszú hajig

Biztos, hogy a legnagyobb türelmet igénylő feladat az, ha pixie-ből szeretnél hátközépig érő hajkoronát növeszteni. De ezt is megkönnyítheted, ha apróbb lépésekben haladsz. Először a bubifrizura legyen a célod – ez is szupertrendi, hullámosan is hordhatod, jól variálhatod. Ha nagyon dús, sűrű a hajad, akkor vágasd lépcsőzetesre, mint Emma Watson.

Hosszú hajat szeretnél? Tippek hajnövesztéshez

4. Ha már vállig ér a hajad

Igazán büszke lehetsz magadra, ha már eddig eljutottál, de sajnos most kell szembenézned a következő problémával: a vállig érő haj sokszor kifelé fordul. A lenti fotón láthatod, hogy Jessica Alba is ezzel küzdött. Mi azt tanácsoljuk, hogy amikor csak teheted, viseld hullámosan a hajadat. Az is jó megoldás lehet, ha néha feltűzöd, hiszen ennél a hosszúságnál már különböző kontyokat is formázhatsz. Fontos, hogy ebben az időszakban kiemelten ápold a hajvégeket, hiszen folyamatosan súrlódnak a válladon, és így sokkal előbb kezdenek töredezni.

Hosszú hajat szeretnél? Tippek hajnövesztéshez

 

 Még több frizura a Nők Lapja Cafén:

 Nézegess gyönyörű virágos frizurákat, hátha előbb ideér a tavasz!

Megnézem
Összes kép (1)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top