Szépüljünk

5 titok, amitől tényleg csodás lesz a hajad

Több dologtól is függ, hogy mennyire sikeres a hajápolás. Azt tudod, hogy milyen hőmérsékletű vízzel ne moss hajat? Na és azt, hogy mit kell fogyasztanod, ha szép hajkoronára vágysz?

A csodás haj titkát millióan kutatták már és ennek köszönhetően sok olyan tanács látott napvilágot, amely hozzásegít minket ahhoz, hogy gyönyörű legyen a hajkoronánk. Ám egyik tipp sem ígéri, hogy csakis az adott megoldást betartva érjük el a kívánt eredményt. Ugyanis ahhoz, vagy egészséges, erős és fényes legyen a hajunk, nemcsak a megfelelő szépségápolási termékeket kell megtalálnunk, hanem figyelmünk kell arra is, hogy helyesen ápoljuk a fejbőrünket és megfelelően táplálkozzunk. Olyan tanácsokat hoztunk, amelyeket mindenképpen érdemes betartani azoknak, akik csodás hajra vágynak.

Ahhoz, hogy a fejbőrünk egészséges legyen és a hajunk megfelelően nőjön, a szervezetnek szüksége van a vitaminokra és ásványi anyagokra. Az A-vitamin a hajnövekedésben játszik fontos szerepet, így ha hosszabb hajra vágysz, úgy is beviheted a szervezetedbe, ha tengeri halakat, tejtermékeket és gyümölcsöket fogyasztasz. Az E-vitaminra is szükséged van a szépségápoláshoz, mert antioxidánsként fontos szerepe van a megújulásban. A magvak E-vitaminban gazdagok, rágcsálj el minden nap egy keveset. A B-vitamin regenerálja és táplálja a hajat, így fontos, hogy megfelelő mennyiséget juttass be belőle: a hüvelyesek és a húsok biztosítják a bevitelt. A halakban lévő Omega 3 zsírsavakat is érdemes enni azoknak, akik varázslatos hajkoronára vágynak.

5 titok, amitől tényleg csodás lesz a hajad

A hajmosásnak is fontos szerepe van abban, hogy megtartsuk, vagy épp visszanyerjük a hajunk szépségét. Kihagyhatatlan lépés, hogy a fejbőrünket tisztítsuk megfelelően, a lerakódásokat el kell távolítanunk. A túl forró és a túl hideg víz nem tesz jót, és sem a samponból, sem a balzsamból nem érdemes túl sokat használni. Az öblítés pedig kulcsfontosságú, az a lényeg, hogy a sampont és a balzsamot is távolítsuk el a hajunkról, mert nemcsak hogy nem tesz jót a hajnak, ha rajta maradnak a szerek, hanem a látványos felfrissülést sem érjük el. A fejbőrt és ezáltal a hajhagymák működését pedig serkenthetjük masszázzsal. Hajmosáskor is élhetünk ezzel a lehetőséggel, de szinte bármikor aranyat ér a frissítés a testnek és a léleknek egyaránt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top