Szépüljünk

Szem alatti karikák? Ezek a problémák állhatnak a háttérben

Köztudott, hogy a nem elegendő alvás vagy a mindennapi stressz könnyen sötét karikákat varázsol a szemek alá. De nem csak ezek állhatnak a dolog hátterében!

Vesebetegségre is utalhatnak a karikás szemek

A szemek alatti karikákat többféle betegség is okozhatja. Ezek közül az egyik a vesebetegség. Ha elsősorban azt tapasztalod, hogy duzzadtak az alsó szemhéjaid, akkor lehet, hogy a veséid működésével van probléma, a duzzanatot ugyanis az okozhatja, hogy azok nagy mennyiségű fehérjét ürítenek ki a szervezetedből.

karikas szemVérszegénység

A sötét karikákat okozhatja vashiányos vérszegénység is, mely azért alakult ki, mert túl kevés vasat vitt a szervezetébe az illető. A vérszegény ember tapasztalhat magán gyengeséget, fejfájást, szédülést, sokkal sápadtabbá válik a megjelenése, de a probléma akár hajhullást is okozhat.

Nyirokrendszer zavara

A karikás szemek kiváltó okai között szerepelhet a nyirokelvezetés problémája is, ilyenkor viszont nyirokmasszázsra van szükség, amit például speciálisan képzett kozmetikusok végezhetnek el.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top