Szépüljünk

Napokra megvakult a hajfestéktől a tini

Befestette a haját, másnapra teljesen feldagadt az arca.

A 18 éves brit Riley O’Brien egy ismert márka dobozos hajfestékével festette be a haját. Mivel 14 éves kora óta festi, és soha nem volt ettől semmi baja, illetve korábban is használta már ezt a terméket, nem végezte el az allergiatesztet.

A hajfestés után bulizni ment, majd az egyik barátjánál aludt. Másnap reggelre a homloka a kétszeresére duzzadt. Rájött, hogy a hajfesték válthatott ki nála allergiás reakciót. Megpróbálta lemosni, de a tünetei nem enyhültek.

A nap folyamán az egész arca bedagadt, annyira, hogy a szemét sem tudta kinyitni. A feje viszketett és égetett, a hajvonala pedig tele lett váladékozó sebekkel.

Riley O’Brien (Forrás: Facebook)

A lányt, aki ekkor már semmit sem látott, és úgy nézett ki, mintha savval öntötték volna le, az édesanyja kórházba vitte. Az orvosok megerősítették, hogy a hajfesték allergiás reakciót váltott ki nála, ráadásul kémiai égéseket is szenvedett. 

Szteroidokkal kezelték, de így is két nap kellett hozzá, hogy újra ki tudja nyitni a szemét, illetve egy teljes hét, mire teljesen rendbe jött.

Azt mondja, megtanulta a leckétm és soha többé nem fogja befesteni a haját. Mindenkinek azt tanácsolja, hogy végezze el az allergiatesztet olyan hajfestékek esetében is, melyeket már korábban is használt.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top