Szépüljünk

Ezek a kollagén csökkenésének felgyorsítói

A szervezet kollagéntermelése már a húszas évek végétől csökkenni kezd, összeszedtük azokat a tényezőket, amik ráadásul még fel is gyorsítják az öregedés folyamatát!

Bőrünk rugalmassága, egészsége a kollagénnek köszönhető. Sajnos a szervezet természetes kollagéntermelése folyamatosan csökken már a húszas évek végétől egészen a változókor időszakáig.

Elfogadjuk vagy sem, tény, hogy a  kollagén csökkenése  elkerülhetetlen, de tehetünk azért, hogy ezt a folyamatot kicsit lassítsuk. 

Kerüljük a következő rossz szokásokat, amik felgyorsítják a bőr öregedését:

Dohányzás: Az egyik legnagyobb ellenség, mivel aktiválja azokat az enzimeket, amelyek  a kollagénrostokat roncsolják.

Túlzott napozás: Nem csak a kollagénnek árt, a sejtek DNS-ét is roncsolja, és gyengíti a bőr természetes védekezőképességét.

Alkohol: Elvonja a legfontosabb vitaminokat, ásványi anyagokat a szervezetből, miközben felerősíti sejtszinten az oxidatív stresszt, ami a sejtek roncsolódásához vezet.

Mértéktelen cukorfogyasztás: A felgyülemlett cukor kristályosodik a bőrben, és ez megrongálja a kollagénrostokat. A folyamat hatására a bőr szerkezete merevvé válik, amitől az öregedési folyamat láthatóan felgyorsul.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top