Szépüljünk

Halpedikűrre ment, leestek a lábkörmei

A fiatal nő a kezelés során egy veszélyes fertőzést kapott el, melynek következtében elveszítette a lábujjkörmeit.

A halpedikűr egyre népszerűbb mód a lábak szépítésére, és a lényege az, hogy a Garra rufa nevű halacskák planktonok hiányában szívesen fogyasztják az elhalt emberi hámsejteket is, így a haldoktorok kezelése után a lábunk selymes és puha lesz. A bőrgyógyászok azonban lehetséges következményekre figyelmeztetnek.

A CNN beszámolt róla, hogy egy fiatal nő lábujjkörmei néhány hónappal a halpedikűr után elkezdtek leválni. Persze nincs mód az ok-okozati összefüggés bizonyítására, a bőrgyógyászok egy része azonban meg van győződve róla, hogy a halpedikűrön kívül más nem okozhatta a tüneteket.

Halpedikűr. Fotó: Getty Images.

Más bőrgyógyászok azonban elmondták, hogy azoknál, akiknek a 2. lábujja hosszabb, mint a többi, akár egy magas sarkú cipő is okozhat körömleválást.

A halpedikűrrel kapcsolatban egyéb aggályok is felmerültek: például, hogy Staphylococcus baktériumokat terjeszthetnek, sőt ha a halakat egynél több emberen használják, és kereskedelmi alkalmazás esetén ez elég logikus, akkor akár a hepatitis és a HIV terjesztésében is szerepük lehet.

(via Yahoo)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top