Szépüljünk

A pattanások felszabadításáért küzd a legújabb pozitívtestkép-mozgalom

Felejtsd el a filtereket, sőt az alapozót is! A legújabb szépségtrend pont a pattanásról és az aknéról szól.

Az utóbbi pár évben nemcsak elindult a pozitívtestkép-mozgalom, hanem számos irányzata is kialakult: egyesek a striákat, mások a mellbimbókat vagy éppen a menstruációt karolták fel és tették láthatóvá, hiszen ezek mindannyiunk természetes velejárói. Ugyanakkor maradt egy terület, ami még mindig tabunak számít éppúgy az Instagramon, ahogy a mindennapokban is: a problémás bőr. 

Louisa Northcote (@lounorthcote) által megosztott bejegyzés,

#FreeThePimple (Szabadítsd fel a pattanásokat!) kampányt Louisa Northcote modell indította el, aki saját bőrén tapasztalta meg, mennyi felesleges szégyenérzetet okoz a pattanásos bőr. A lány most büszkén mutatta meg aknés bőrét, amivel egyszerűen nem tud mit kezdeni – és megunta, hogy folyton vastagon álljon rajta az alapozó.

Madison Spence (@mmadisonspence) által megosztott bejegyzés,

A kezdeményezéshez hamar beindította az Instagramot: pár nap alatt több mint 400 fotó bukkant fel  #FreeThePimple címkével, azaz megint egy olyan pontra sikerült rátapintani, ami egy újabb fontos lépés lehet a női test felszabadításának útján.

Ellsy 🌻 (@believerecovery) által megosztott bejegyzés,

independent

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top