Szépüljünk

Egyre több férfi plasztikáztatja a melleit

A mell nőies megnagyobbodása a férfiak 30 százalékánál jelentkezik.

Egyre több férfi plasztikáztat – derül ki az Amerikai Plasztikai Sebészek Társasága által kiadott legfrissebb statisztikákból. A férfiak számos különféle eljárást végeztetnek magukon, a mellkisebbítő műtétek száma viszont különösképp megnőtt az elmúlt 5 évben.

A gynecomastia nevű állapot, azaz a mellek nőies megnagyobbodása a férfiak mintegy 30 százalékát érinti. A kiváltó oka lehet örökletes, de kialakulhat elhízás, a hormonális egyensúly hiánya, hormontermelést befolyásoló gyógyszerek vagy egyszerűen az öregedés miatt is.

Stafford Broumand, a New York-i Mount Sinai Kkórház plasztikai sebész professzora elárulta, hogy leggyakrabban a tizenéveik végén, illetve húszas évekiben járó, valamint az ötvenes-hatvanas férfiak kisebbíttetik a melleiket

A kisebbítés többféle eljárással is történhet, beleértve a zsírleszívást, az emlőmirigyek, illetve a megnyúlt bőr eltávolítását.

health.com

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top