Szépüljünk

Plasztikái miatt adósodott el a diáklány

Modellkarrierrel kecsegtették a 20 éves diáklányt, de alaposan átverték.

Egy Zhang nevű, 20 éves kínai diáklány egy népszerű álláskereső oldalon bukkant rá egy ügynökség modellmunkát kínáló ajánlatára a múlt hónapban. Jelentkezett a hirdetésre, majd találkozott is három férfival, akik az ügynökség embereinek mondták magukat, és modellkarrierrel kecsegtették a lányt abban az esetben, ha hajlandó mellnagyobbítást, zsírleszívást és szemhéjplasztikát csináltatni.

A lány igent mondott, ám a plasztikai műtetek elvégeztetéséhez szükséges pénz nem állt a rendelkezésére. A három férfi rávette, hogy vegyen fel hitelt és azt ígérték, hogy az ügynökség majd visszafizeti azt, ha legalább 6 hónapig náluk marad szerződésben.

Előbb egy mobiltelefonos applikáción keresztül felvetettek vele 20 ezer jüan, vagyis nagyjából 850 ezer forintnak megfelelő összegű hitelt, majd papírokat írattak vele alá további 50 ezer jüan, vagyis mindegy 2,1 millió forintos kölcsön felvételéről.

Zhang május 29-én be is vonult egy plasztikai klinikára, hogy egy 5 órás műtét során elvégezzék rajta a fentebb felsorolt beavatkozásokat. Ezt követően azonban a három férfi eltűnt. A lány azóta sem tud velük kapcsolatba lépni. A modellkarrier kútba esett, a hatalmas adósság visszafizetése viszont rá vár. Családjával feljelentették a kamu modellügynököket a rendőrségen.

A fiatal lány belátta, hogy naiv volt. Saját bevallása szerint csak jól fizető munkát szeretett volna találni, hogy anyagilag segíthesse a családját.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top