Szépüljünk

Ez történhet, ha nem mosod le rendesen a szempillafestéket

Egy ausztrál nő 25 éven keresztül hanyagolta a szempillafesték alapos eltávolítását. Durva következménye lett.

Az 50 éves Theresa Lynch fáradt, irritált szemeit szemcseppekkel és kenőcsökkel próbálta kezelni, ám mivel ezek a szerek nem segítettek, orvoshoz fordult. A szakemberek kemény, fekete csomócskákat találtak a szemhéja alatt, melyek úgy helyezkedtek el, hogy a látását is veszélyeztették. A csomókat altatásban, egy 90 perces műtét során távolították el az ausztrál nő szeméből.

(Profimedia, Caters News)

Kiderült, hogy a nő 25 éve nem mosta le magáról rendesen a sminket. A szempillafestékből származó darabkák felhalmozódtak a szemhéja alatt, és ezekből képződtek a csomócskák. Minden alkalommal, amikor pislogott, a dudorok dörzsölték a szem felszínét, és megtörténhetett volna az is, hogy olyan fertőzést kap, amitől megvakul. 

Theresa orvosa, dr. Dana Robaei felhívta a figyelmet arra, hogy sok nő nem veszi komolyan a szempillafesték eltávolítását. Pedig nagyon fontos, hogy szigorúan mindennap alaposan lemossuk a sminket. 

Daily Mail

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top