Szépüljünk

20 kilót kellene fogynia a mellplasztikához

Hiába lenne nagy szüksége a mellkisebbítő műtétre, ameddig nem tud lefogyni, vagy nem lesz sok pénze, kénytelen együtt élni az állandó fájdalmakkal.

A 42 éves kanadai Tanya Field mellmérete  95I-s, és ez bizony alaposan megnehezíti az életét.

Már általános iskolás korában nagyobbak voltak a mellei az átlagosnál, emiatt rengeteget bántották, és gúnyneveket aggattak rá. Az asszony több mint egy évtizede nyak- és hátfájdalmaktól szenved, és mind a nyakát, mind a hátát meg is kellett már operálni. Mellmérete miatt rendkívül nehezen talál magára melltartókat és ruhákat, nem tud futni vagy edzeni, kiütéseket kap, és az alvással is gondjai vannak.

Tanya problémáit egy mellkisebbítő műtét oldaná meg, ám hiába keresett már fel több orvost, egyikük sem vállalta a beavatkozás elvégzését.

Az orvosok szerint ugyanis a 84 kilós Tanya túlsúlyos az operációhoz. Közel 20 kilót kellene fogynia, hogy elvégezhessék rajta a mellkisebbítést. Az asszony azonban hiába diétázik, nem képes ennyit fogyni, a testmozgást pedig éppen a mellmérete akadályozza.

Tanya Új-Skóciába utazott, ahol konzultált egy sebésszel, aki szerint valóban el kellene végeztetnie a beavatkozást. Ott azonban  csak a 27-es vagy annál alacsonyabb testtömegindexszel rendelkező nők számára fedezi a műtétet a tartományi egészségbiztosító. Tanyának viszont 10.000 dollárt kellene fizetnie érte, ekkora összeg azonban nem áll rendelkezésére, bár már elkezdett spórolni.

Az asszony felszólította Új-Skócia tartományát, hogy vizsgálják felül az emlőkisebbítő műtétekkel kapcsolatos szabályozást.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top