Szépüljünk

Spermás arcpakolás mulasztotta el a pattanásait

A bloggernek saját bevallása szerint véletlenül került sperma az arcára, de már egyáltalán nem bánja.

Angela Nwosu nigériai blogger azt állítja: a sperma használ a pattanások ellen.

„A sperma fehérjékben és más tápanyagokban gazdag, melyek tökéletesek egy arckezeléshez” – írta a blogger, akinek saját bevallása szerint egy „baleset” következtében került sperma az arcára, ám ő is olvasott már arról, hogy mennyire jót tesz a bőrnek, ezért próbaképpen a pattanásaira kente. A módszer bevált: másnapra a pattanások eltűntek.

Angela Nwosu (Fotó: Facebook)

Bár azt mondja, korábban eszébe sem jutott volna spermát kennie a pattanásaira, most már másoknak is azt tanácsolja, hogy ha lehetőségük nyílik rá, tegyék meg!

„A férfi sperma elsősorban víz és csak 1 százalékban spermium. A fennmaradó folyadék aminosavakat (a fehérjék építőkövei), ásványi anyagokat, többek között kalciumot, káliumot, magnéziumot és cinket, valamint egyéb vegyületeket, így citrátot, fruktózt és karbamidot tartalmaz, de nyomokban még C-vitamin is található benne. A folyadék gazdag proteolitikus enzimekben is, amelyek hámlasztó hatással rendelkeznek” – magyarázta Andy Millward arcápolási szakember a brit Metrónak.

A felsorolt összetevők többségét egyébként is gyakran használják a bőrápolásban, ezek az alapon pedig elképzelhető, hogy a sperma valóban beválik arcpakolásként.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top