Szépüljünk

Elképesztő, mire képes ez a 16 éves sminkes lány

Ez a 16 éves kifejezetten színes bőrű nők számára ad sminktippeket.

Tavaly, amikor Rihanna megjelentette saját sminkmárkáját, a Fenty Beautyt, azért is lett hihetetlenül népszerű azzal (is), mert rámutatott, mennyire szüksége van a szépségiparnak a sokféleségre – a színes bőrű nők esetében is, hiszen nem lehet őket egyetlen kategóriába vagy a színskála egyetlen töredékébe beszorítani. Ráadásul a dekorkozmetikumok legnagyobb része világos bőrre lett kifejlesztve, és egyáltalán nem biztos, hogy egy sötétebb bőrtónussal is ugyanolyan jól működnek.

Tiara Willis, a 16 éves amerikai sminkművész Instagram-oldala, a @makeupforwomenofcolor éppen ennek a célcsoportnak kínál segítséget a megfelelő termékek kiválasztásában, és izgalmas sminkötletek bemutatásával.

Love this look from @poprebel_mua 😍

A post shared by MakeupForWOC (@makeupforwomenofcolor) on

„A YouTube sminkes videóival szerettem meg a sminkelést, már hatodikos korom óta nézem őket. Anyukám nyolcadikos koromig nem engedte, hogy sminkeljem magam, úgyhogy egy titkos sminktáskában tartottam a dolgaimat. Egy idő után aztán a barátaim engem kértek, hogy különböző alkalmakra készítsem el a sminkjüket” – mesél Tiara a kezdetekről.

Love the contrast colors 😍🙌🏾 @skyeasiyanbi

A post shared by MakeupForWOC (@makeupforwomenofcolor) on

A siker mellett azonban fontosnak tartotta, hogy kifejezetten színes bőrű nőknek való sminkeket készítsen: „Szeretném megmutatni, hogy mi is számítunk, és éppolyan szépek vagyunk, mint bárki más.” Persze vannak fehér ügyfelei is, zömmel azonban mégis színes bőrű a célközönsége. „Máshonnan nem kapják meg azokat a sminkes infókat, amiket én mutatok nekik.”

Tiara joggal lehet büszke, hiszen mostanra közel harmincezer követője van, komoly karrierrel büszkélkedhet, és például a Maybelline-nel is együtt dolgozhat.

Forrás: Metro

(Kiemelt kép: Instagram/makeupforwomenofcolor)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top