Szépüljünk

Ez a testrészed mindig nagyobbnak látszik a szelfiken

Neked feltűnt már, hogy az egyik testrészed mindig nagyobbnak tűnik a szelfiken, mint amilyen a valóságban?

A férfiak orra 30, a nőké 29 százalékkal is nagyobbnak tűnhet a szelfiken, mint amekkora a valóságban  – derült ki egy kutatásból. A szelfi alatt ebben az esetben nagyjából 30 centi távolságból készült fotót értenek, mely esetében a perspektíva miatt tűnik nagyobbnak az orr.

Dr. Boris Paskhover és csapata matematikai modelleket állított fel a szelfik torzító hatásának szemléltetésére és kiszámították, hogy különböző távolságokból milyen mértékben érvényesül ez a hatás. A számításokhoz különböző etnikumokhoz tartozó emberek arcának adatait vették fel, majd ezekből vontak átlagot és ezekhez a méretekhez viszonyítottak.

Kiderült, hogy a legalább másfél méter távolságból készült fotókon az orr már nem látszik nagyobbnak. Vagyis, ha a képen szeretnénk minél inkább úgy kinézni, ahogy a valóságban, akkor jobban járunk, ha szelfibotot használunk vagy megkérünk valakit, hogy minimum másfél méterről fotózzon le minket.

metro.co.uk

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top