Szépüljünk

Ingyen mellnagyobbítást kaphatnak a szegények

„Miért ne legyenek elérhetők a szépészeti beavatkozások a szegények számára?” –  tette fel a kérdést az egészségügyi miniszter.

Ingyenes plasztikai beavatkozásokat, többek között mellnagyobbítást elérhetővé tesz az indiai Tamilnádu állam a szegényeknek. A ráktúlélők számára már eddig is ingyenes volt a helyreállító mellműtét, most ezt kiterjesztik azokra is, akik más jellegű egészségügyi okokból vagy egyszerűen csupán szépészeti megfontolásból akarnak plasztikáztatni, de ezt nem engedhetnék meg maguknak.

„Miért ne legyenek elérhetők a szépészeti beavatkozások a szegények számára?” –  tette fel a kérdést C Vijaya Baskar, az állam egészségügyi minisztere, aki azzal indokolta a döntést, hogy ezzel megóvhatják az embereket a veszélyes, nem megfelelő szakértelemmel és körülmények között végzett plasztikai műtétektől, illetve attól, hogy hatalmas kölcsönöket vegyenek fel azért, hogy plasztikáztatni tudjanak.

A döntés igencsak megosztja a közvéleményt. Sokan nehezményezik, hogy az állam miért a plasztikai beavatkozásokra koncentrál más egészségügyi problémák helyett. Mások szerint az intézkedéssel azt sugallják, hogy csak a nagy mellek lehetnek szépek.

Independent

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top