Szépüljünk

5 házi praktika a kirepedezett sarkakra

Rengeteg nő szenved a bőrkeményedéses, kirepedezett sarkaktól, de szerencsére van néhány tuti házi praktikánk a pihepuha babatalpért!

Listerine és ecet

Készítsünk lábfürdőt egy csésze Listerine-ből, egy csésze fehér ecetből és 2 csésze vízből! Áztassuk a lábunkat 15 percig, majd dörzsöljük le az elhalt hámsejteket, és öblítsük le lábainkat vízzel! Ezt ismételjük meg mindennap, míg a sarkunk helyrejön. A keverék savassága segít eltávolítani az elhalt hámsejteket, a Listerine összetevői pedig még a körömgombán is segíthetnek

Rizslisztes lábradír

Ehhez a radírhoz keverjünk össze 3 teáskanál rizslisztet, egy teáskanál mézet és 2-3 csepp almaecetet. A lábunkat áztassuk 10 percig meleg vízben, majd dörzsöljük át a sűrű pasztával, hogy eltávolítsuk az elhalt bőrt.

Puhító banánkrém

Két érett banánt törjünk össze, keverjünk sűrű krémet belőlük. Alaposan kenjük be vele a lábakat és hagyjuk a lábfejeken legalább 20 percig! A banán természetes hidratáló, ápolja és puhítja a bőrt.

Sütőporos csiszolás

Keverjünk 3 teáskanál sütőport langyos vízhez, majd áztassuk lábainkat ebben a keverékben 15 percig. Ha a bőr már kellően felpuhult, dörzsöljük át alaposan sarokcsiszolóval, hogy eltávolítsuk a bőrkeményedéseket!

Gyógyító aloe vera

Lefekvés előtt áztassuk a lábunkat meleg vízbe és dörzsöljük át a sarkunkat sarokcsiszolóval. Szárítsuk meg a lábfejeket és kenjük be a talpunkat bőségesen aloe vera géllel! Ez után húzzunk puha pamutzoknit a lábunkra, és hagyjuk fenn egész éjszakára. Reggel langyos vízzel mossuk át a lábakat! Ismételjük 4-5 napon keresztül, amíg a talpunk puha lesz.

BrightSide

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top