Szépüljünk

Hurrikánként söpör végig a neten a lógó mell mozgalom

„Ha legközelebb egy férfi azt kérdezi, miért lóg a melled, kérdezd meg, miért lógnak a golyói!” – hirdeti a mozgalom egyik szlogenje.

Ahogy nincs két ugyanolyan hópehely, úgy nincs két egyforma női mell sem. A legtöbb esetben még egy nő két melle sem egyezik meg teljesen – de akkor miért is tukmálja ránk a média, a reklám- és a divatipar a tökéletesen feszes, hegyesen meredő mellek kultuszát? Ezt a kérdést teszi fel egy új,  #saggyboobs, azaz lógó mellek címkével hódító mozgalom.

A mozgalmat 2017 júniusában bocsátotta útjára Chidera Eggerue. A lány tinédzserként figyelt fel rá, hogy a lógó mellek mennyire alulreprezentáltak a társadalomban. Ha pedig valami alulreprezentált, attól kívülállónak érezhetik magukat a tulajdonosai. Eggerue ezért úgy döntött, fütyül az elvárásokra, és nem hord többé melltartót – inkább bevállalja lógó melleit. 

A lány példáját több ezer nőt inspirált, és mára csak úgy hemzseg a social media a #saggyboobs címkéktől. Sokan azt mondják, Eggerue volt az, aki végre segített elfogadniuk a testüket, mások pedig arról mesélnek, hogy a mozgalom hatására könnyebben sikerül megbarátkozniuk a szülés utáni alakjukkal. Ha másért nem, már ezért megérte.

cafemom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top