Szépüljünk

Kiakadt a nagyi a Disney gyerekeknek szánt műszempilláján

Az 55 éves nagymama szerint a gyerekeknek szánt műszempilla szexualizálja a gyerektesteket, a Disney-nek pedig felelősségteljesebben kellene megválogatnia termékeit.

Egy négyéves kislány nagymamája végtelenül kiakadt, mikor meglátta a Disney logójával ellátott, hercegnős illusztrációval díszített műszempillákat. Az 55 éves Nicolette Harvey szerint a csomagolás és a Disney nevének puszta látványa a termékhez vonzza az egészen apró kislányokat is, akiknek viszont egyáltalán nem való még a műszempilla.

Szerintem szörnyű, hogy ilyen termék van a boltokban. Ez sokkoló ilyen kicsi gyerekeknek

– magyarázza Harvey.

Nem értek egyet azzal, hogy szexualizáljuk a kislányokat, de a Disney neve a termékekhez fogja vonzani őket.

A nagymama azt mondta, mivel az ő unokája is imádja a hercegnőket, valószínűleg teljesen odáig lenne, ha meglátná a műszempillákat. De szerinte egy négyéves kislánynak még egyáltalán nem való a műszempilla. Bár a Disney azt állítja, hogy a termék kamaszoknak és felnőtteknek készült, ezt a csomagoláson sehol sem jelzik.

Harvey azt is problémásnak találja, hogy kislányok esetleg egyedül próbálják meg felapplikálni a szempillákat, ami azt jelentené, hogy akár sérüléseket is okozhatnának maguknak az aplikátorral vagy a termékhez járó ragasztóanyaggal.

Metro

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top