Szépüljünk

Szempillaspirálokat teszteltünk – reggeltől estig

Reggel felkentük, este lemostuk öt neves márka szempillaspiráljait. Hogy hogyan bírták a strapát, azt rögtön eláruljuk, és meg is mutatjuk.

Babor Ultra Definition Mascara

A csomagolása letisztult, az illata marcipános. A homokóra formájú kefével szépen festhető volt a felső pillasor középső része, viszont a szemzugokban és az alsó pillasoron nehezebb volt dolgozni vele. A festék állaga ideális, már egy rétegben feltéve is látványos volt, több rétegben pedig tovább tudtam fokozni a drámai hatást, mindezt csomómentesen és anélkül, hogy a pilláim zavaróan összetapadtak volna.

A magam részéről szeretem, ha kicsit „érzem a szempilláimat”, amikor ki vannak festve és ennél a szempillaspirálnál ez is teljesült. 

A nap folyamán egyáltalán nem kenődött, és nem pergett, a szélvihart és az olykor csöpögő esőt is derekasan állta. 

Yves Rocher Sexypulp Noir Extreme 

Könnyű volt vele dolgozni, szépen szétválasztotta a pilláimat, sűrű, ugyanakkor vékony pillákat kreált, igaz, én személy szerint kicsit hosszabb és vastagabb pillákat várok egy spiráltól. Több rétegben kellett felvinni ahhoz, hogy látványosabb legyen. Viszont az alsó pillasort és a külső szemzug pilláit is nagyon egyszerű volt kifesteni vele.

Egyáltalán nem nehezítette el a pilláimat, szinte alig éreztem, hogy rajtam van. Egyáltalán nem pergett, nem kenődött, nem pislogtam fel, mint egyes szempillaspirálokat. Sőt, még egy ugrabugra edzést is kibírt kenődés nélkül. Rövid távú használat alatt a festék nem csomósodott.

Hétköznapi viseletnek tökéletes, de a hétvégi bulisminkhez biztosan nem ezt választanám.

Artdeco Volume Sensation Mascara

A csomagolása már elsőre kimondottan tetszett. Egyszerű, letisztult formavilág, semmi fölösleges frinc-franc, és külön örültem, hogy olyan alakja van, mint egy ceruzának, nincs az a derékon kiszélesedő, orsószerű formája, így aztán kisebb helyet foglal az általában erősen túlterhelt neszesszeremben.

Amikor megláttam, milyen sűrű az ecset, és mennyi festék van rajta, egy kicsit tartottam attól, hogy ha felkenem, úgy fogok kinézni, mint Twiggy 1966-ban a csomókba tapadt pilláival, de nem. Tök könnyen fel lehetett vinni, nem tapadt, nem csomósodott, viszont tényleg szépen megnövelte a szempilláim tömegét.

 

Napközben is jól hordható, eszembe sem jutott, hogy rajtam van, így aztán egy szándékolatlan dörzspróbának is alávetettem, és szépen állta a sarat. Jól bírta egészen estig, és hál’ istennek micellás lemosóval pikk-pakk el lehetett tüntetni, nem kellett sikálni. Nekem most ez a kedvenc szempillaspirálom.

The Body Shop Lash Hero Fibre Extension Mascara

Az már biztos, hogy a márka nem ebben a legerősebb, a hatás inkább természetes, mintsem drámai. De lehet, hogy valaki ezt szereti.

Hagyományos keféje van, nem kell hozzá semmilyen extra trükk, hogy fel tudd vinni. Egészen a tövekig fel tudod kenni. Szerencsére nem csomósodott, és a tövekben sem állt meg a festék, viszont legalább 3 rétegben kellett felvinni.

Nem nehezítette el a pilláimat, és szinte semmilyen érzés volt viselni. Szóval, aki nem szokott sminkhez, annak még ideális is lehet. A festék nem pergett le, inkább lekopott a nap folyamán.

Essence Instant Volume Booster

Hagyományos keféje van, nagyon könnyű volt vele dolgozni. A festék csomósodott, de csak a második rétegtől, a harmadiktól pedig kimondottan vastagon fedett. Ilyen vastagságban viszont, ami a drámai hatáshoz szükséges, már eléggé elnehezítette a pilláimat.

Úgy a negyedik óra után kezdett leperegni és feketíteni a szemem alján.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top