Szépüljünk

Hajfestés miatt büntették meg a diáklányt

Azért festette be a haját, hogy jobban érezze magát a bőrében. Az iskola szabályzata azonban tiltja az extrém frizurát.

Egy 12 éves brit diáklány, Aishah Carter Kinnon zöldeskékre festette a haját, saját bevallása szerint azért, hogy helyreállítsa az önbizalmát, amit az évek óta tartó iskolai csúfolódások romboltak le. A tinilány énekelni tanul, és az énektanára javasolta, hogy változtasson valamit a külsején annak érdekében, hogy jobban higgyen önmagában.

The Sun

Amikor azonban új hajszínével bement az iskolába, büntetésből elkülönítették az osztályától, mivel a hajfestéssel vétett az iskolai szabályzat ellen.

Édesanyja és nagymamája Aishah mellett állnak ki. Azt mondták, a lány soha nem okoz bajt, még csak késni sem szokott az iskolából, ezért igazságtalannak tartják, amiért a festett haja miatt megbüntették. Különösen, mivel más diákok is vannak az iskolában, akiknek festve van a hajuk, és ők nem kaptak emiatt büntetést.

Az iskola igazgatója ugyanakkor leszögezte, hogy a büntetés jogos, ugyanis a szabályzat kimondja, hogy az extrém frizura tilos az intézményben, ugyanúgy, ahogy számos munkahelyen is az.

The Sun

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top