Szépüljünk

Te mennyi borravalót szoktál adni a fodrásznak?

Nemcsak az éttermekben szokás borravalót adni.

A fodrászoknak és a kozmetikusoknak is illik borravalót adni, ezzel is kifejezve, hogy elégedettek vagyunk a végeredménnyel. De hogy miért mennyit kell adnunk, nehéz eldönteni. Nem mindegy, hogy ki és mit csinál a hajaddal, figyelembe kell venned bizonyos szempontokat. Ebben segítünk most.

Image: 345545070, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Alamy

Körülbelül 5-10% borravalót javallott adni mind a fodrásznak, mind a kozmetikusnak, de van, aki többet ad, ha komplikáltabb beavatkozást kér. 

Mi van, ha nem vagyok megelégedve a frizurámmal?

Ha rémes lett a hajad, és nem tudnak vagy akarnak javítani rajta, nyilván ne adj borravalót, de persze ez is rajtad áll. Ha csak másra gondoltatok, vagy nem fejezted ki magad világosan, milyen frizurát szeretnél, az nemcsak a fodrász hibája. Nyugodtan mondd el az elején határozottan, mit szeretnél, esetleg vigyél fotót is, így kisebb az esélye, hogy csalódottan távozol.

És ha ingyenes hajvágást kapok?

Ilyenkor az eredeti ár 5-10%-át szokták borravalóként adni.

Mi van akkor, ha egy mesterfodrász vagy a szalon tulajdonosa vágja a hajamat?

Régen nem volt illő borravalót adni nekik, de mára már ez a szokás is elavult. Ha úgy érzed, nyugodtan hagyj több pénzt, persze valahol az is érthető, hogy azon a viszonylag drága összegen felül már nem akarsz extra pénzt adni.

Ha kuponos hajvágásra jöttem, mit tegyek?

Ugyanaz, mint az ingyenes hajvágásnál, nézd meg, mennyibe kerülne eredetileg, és kb. 10%-át add oda borravaló gyanánt.

Ünnepek előtt?

Van, aki ilyenkor kicsivel több borravalót ad, de jelzésértékű ajándék is nagyon kedves tud lenni, ha már régóta ismered a fodrászodat.

Popsugar

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top