Szépüljünk

5 természetes anyag arcápoláshoz

Mielőtt megvennél egy drága kozmetikumot, nézz inkább szét a természetes anyagok közt.

Nap mint nap számos egészségtelen dolog kerül be a szervezetünkbe akarva-akaratlan. A szmog, a különböző ételek, amit megeszünk és a magunkra kent krémek is olyan mérgező összetevőket tartalmaznak, ami nem sok jóval kecsegtet a szervezetünknek. Ha kicsit tudatosabban válogatjuk meg ezeket a dolgokat, már tettünk valamit az egészségünkért.

A következő természetes anyagokat mind felkenhetjük az arcunkra, ami meg is fogja hálálni az igényes törődést.

Avokádó (olaj) – rengeteg B-vitamint és zsírsavat tartalmaz, hidratálja a bőröd.

Forrás: POPSUGAR Photography / Anna Monette Roberts

Kaméliaolaj vagy kínai teaolaj – percek alatt beszívódik a bőrbe, és puhává varázsolja. Nagyon sok távol-keleti szépségápoló krém alapanyagaként ismert. Hajra és körömre is bátran alkalmazható.

Forrás: Julie Hewett

Jojobaolaj – a jojobafa kivonatát tartalmazó olajat hidratálóként, hajkondicionálóként, szőrtelenítés után vagy arctisztításra, sminklemosásra is használhatjuk. A hajat fényessé és élénk színűvé teszi, valamint bőrnyugtató hatású.

 

 

Forrás: Pinterest

Citromillóolaj – a jellegzetes illatú illóolaj élénkítő hatású és kiváló légfrissítő is. Jót tesz a vérkeringésnek, kiváló segítség a száraz bőrnek.

 

Forrás: POPSUGAR Photography / Anna Monette Roberts

Málnamagolaj – magas arányban tartalmaz E- és A-vitamint, omega-3 és omega-6 zsírsavakat, valamint antioxidánsokat. Erős gyulladáscsökkentő, és a nap elleni védelemben is jó társ. Érzékeny és érett bőrre is ideális.

Forrás: Tumblr.com

További ötletek: Popsugar

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top