Szépüljünk

6 dolog, amit soha ne mondj a fodrászodnak

Sztárok frizurafotói és lehetetlen kívánságok – kábé ilyenekkel lehet az őrületbe kergetni a fodrászokat. És mivel az emberek nagy része ezt rendszeresen meg is teszi, te inkább figyelj rá, hogy az alábbi mondatokat ne mondd ki fodrászod előtt!

1. Legyen olyan, mint…

Rengetegen visznek fotókat hollywoodi hírességekről, és azt várják, pontosan úgy fognak majd kinézni a hajvágás végén. Sajnos olyan nincs, hogy besétálsz a fodrászhoz, és Angelina Jolie-ként állsz fel a székből – persze inspirációnak azért jól jöhet néhány celebfotó.

2. Szőke szeretnék lenni – mondta a fekete

Sokan hiszik azt, hogy hajszínt váltani egyik percről a másikra lehet, de a szín világosításánál egyáltalán nem ez a helyzet. Ha a koromfekete hajat elkezdjük agresszívan szőkíteni, hihetetlenül nagy károkat teszünk a hajban, ezért ne gondold, hogy a fodrászod azért javasol több alkalmat, mert le akar húzni. Fokozatosan, árnyalatról árnyalatra kell szőkíteni a sötét hajat. 

3. Nem értem, miért ilyen drága?

Hát persze, ollót fogni és néhány hajtincset levágni bárki képes – de azért nem mindegy, hogyan. A fodrásznál a szakértelmet fizeted meg, szóval ne panaszkodj neki az árakra!

6 dolog, amit soha ne mondj a fodrászodnak

4. Ezt láttam az Instagramon!

Mikor minden második nap új szivárványos unikornishaj bukkan fel az Instagramon, könnyen lehet, hogy erre a közösségi oldalra hivatkozva ülünk a fodrászszékbe is. Az instagramos trendek jönnek és mennek, ezért ha valami ennyire új őrültséget szeretnél, előtte mindenképp beszéld meg a fodrászoddal, hogy ő is kiképezhesse magát.

5. Otthon már nem ilyen…

Sokan panaszkodnak arra, hogy a fodrászszalonban még mutatós frizura otthon az első hajmosás után jellegtelen lobonccá válik. Ahelyett, hogy lehordanánk a fodrászt, amiért rossz frizurát csinált, inkább kérjünk tőle tippeket a formázáshoz, és próbáljuk meg kitanulni az új hajviselet kezelését.

6. Ettől a hajtól kövérebbnek fogok kinézni?

Kellemetlen és furcsa kérdés, amire a fodrászod tuti nem tud válaszolni. Ha annyira érdekel, tölts le egy mobilapplikációt, ami megválaszolja a kérdést – igen, ilyen is van már!

Metro

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top