Szépüljünk

Nagyon meglepő dolog derült ki a híres parfümről

Talán ezért nincsenek soha szúnyogcsípések a Victoria's Secret amúgy is valószínűtlen külsejű angyalainak testén?

Az Új-Mexikói Egyetem kutatói nyolc rovarriasztót és két parfümöt teszteltek. Arra voltak kíváncsiak, hogy milyen hatással vannak ezek a termékek a szúnyogokra valójában. A két parfüm egyike a Victoria’s Secret híres Bombshell illata volt. Méghozzá állítólag azért, mert az egyik tesztalanynak pont volt egy üveg ilyen parfümje, amit a születésnapjára kapott.

Nagyon meglepő dolog derült ki a híres parfümről

A kutatók azt feltételezték, hogy a parfüm édeskés, virágos illata kifejezetten vonzza majd a szúnyogokat. Ehhez képest viszont épp ennek ellenkezője derült ki: a vérszívók kimondottan taszítónak találták az illatot. Bebizonyosodott, hogy a parfüm nagyobb mennyiségben akár szúnyogriasztóként is beválik, a hatása pedig a felvitelt követően akár két órán át is kitart.

A tanulmány megállapította továbbá, hogy azok a készítmények a leghatékonyabbak a szúnyogok ellen, melyek 30–95 százalék DEET-et vagy citromos eukaliptuszolajat tartalmaznak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top